Ako je to presne s PN-kami u lekara ak pracujem?

Príspevok v téme: Ako je to presne s PN-kami u lekara ak pracujem?
Somi_

Ahojte ako je to prosím vas s priepustkami čiže keď mam razitko od lekara ma nej? Viem, že mam narok na 7 priepustok s razitkom od lekara za rok. Ale ak odidem z prace len na dve hodiny k lekarovi tak už mam narok iba na šesť? To sa nepočita 7 celodennych? Čiže potom by som mala napr.14 pol dňovych ?
A ak mam napr od lekara ospravedlnenku na cely deň ktoru mi da lekar tak to sa rata medzi tých 7 priepustok na ktore mam narok? Alebo to je mimo tých 7 priepustok?
A ešte ma jednu otazku. Na kolko dni mi môže dať lekar najviac ospravedlnenku ak to nie je PN? Ak by som potrebovala byť doma iba dva dni, tak na dva mi da? Ale na tri už by som musela mať PN? Ďakujem pekne za odpovede.

Lllllll

Dobry den ak pracujem v meste a chcem priepustku ale mam v inacom meste lekara 11km od prace na kolko mi plati priepustka jedno razitko?dik

ververka

ja som to nikdy neurobila. mal papier od lekara tak som nezistovala. to nie je ako v skole :)
len treba sa dohodnut so sefom ze ides navstivit lekara na jeden den, tak ci je s tym okej.

ververka

mozes si zobrat lekara kludne na cely den. akurat pocet dni resp hodin je obmedzeny zakonom, takze cim viac si vycerpas, tym menej budes mat.
aspon u nas v praci nezistujem cas, ten clovek ma razitko od lekara a ak tam aj ma 12:00 tak neznamena ze tam nemohol cakat od siedmej, alebo ze mu uz muselo byt okej ked mu napr trhali zub.

chasmin

Ahoj chcela som sa spytat ako je to s priepustkami od lekara na cely den ci to plati na celu pracovnu dobu ak robim 12 hodin dakujem

jajaja99

financne sa to neoplati, to je jasne.ale ked je clovek chory, tak nic nenarobi, jasne, ze sa nedavam vypisat na tie dva tri dni casto, to by clovek zase vyzeral ako permanentny fluktuant o) a ked lekar uzna za vhodne, ze potrebujes klud na lozku, tak neviem, preco by nemal vypisat PN i ked len na tri dni...

Oriesok_

A to sa oplati ist napr na tri dni na PN? Ak viacej byť doma nepotrebujem? Asi ano keď robia s trojdnovymi ospravedlnenkami take problemy bože. To prinesiem do prace PN A o dalšie dva dni pridem s ukončenim PN. Nebude to divne že iba tri dni? Alebo je to normalne, že sa dava PN aj na dva či tri dni? Ja som v takej situacii bola a zobrala som si radšej dovolenku.