Hemoroidy

Príspevok v téme: Hemoroidy
marianna987

Chcela by som sa podelit o svoju skusenost s ostatnymi, lebo viem ake problemy su spojene s hemoroidmi a ake tazke je najst nejake dobre rady na tuto temu.

Moje problemy trvali skoro 3 roky a strach mi nedovolil navstivit lekara. Posledny rok to bolo cim dalej tym horsie a preto som sa odhodlala navstivit chirurgicku ambulanciu, kde po rektoskopii mi lekar napisal detralex a ak tazkosti neprestanu, tak mi odporucal Baronovu metodu (podviazanie hemoroidov gumickou, ktora po case odpadne). Citala som o tom na internete ale vela pozitivnych reakcii som nenasla.
Preto som hladala dalsie moznosti...

Nasla som na internete kliniku jednodnovej chirurgie, objednala sa a o tyzden uz cestovala do naseho hlavneho mesta. Po vrelom privitani a asi po 5 minutovom vysetreni mi lekar stanovil uplne inu diagnozu ako na chirurgii. Po dalsej pol hodinke som uz bola po zakroku. Moj problem bol uplne inde ako hemoroidy, co mi nik predtym nepovedal. Mala som zmenseny zvierac (pravdepodobne este od porodu) a male vyrastky pri konecniku. Odstranili mi to laserom a okrem injekcie na utlmenie bolesti som nic necitila. Ani hodinu, den, dva po zakroku to nebolo vobec take bolestive.
Teraz som uz mesiac po- a citim sa vyborne. Keby mi to bol niekto povedal pred tymi troma rokmi, urcite by som nevahala tak dlho.

Takze odporucam kazdemu, kto ma tazkosti, aby nevahal a vyhladal lekara...tazkosti samy neustupia a len sa to bude zhorsovat.
Najhorsi je asi prvy krok, ale verte mi, ze nebudete lutovat.
PS: rada nado vsetko: vyborny odbornik - spravna diagnoza

Drzim vam vsetkym palce

Deniisska

Mne tiež zostali malé výrastky na konečníku, ale po operácií vonkajších hemoroidov, doktor vravel že sa to stiahne, ale ani po pol roku sa to nezlepšilo, začala som pred mesiacom používať prípravok Fine6 a pekne sa stiahli, podľa mňa po operácii hemoroidov najlepšie pomáha.

Veronika.123

Ja pri prvých náznakoch hemoroidov som si kúpila hemostop a absolvovala pár špeciálnych kúpelov a bolo po problémoch

Ivana5

Ja som sa ku doktorovi neodvážila a vôbec nie na zákrok, pomohla mi kamarátka kúpila mi fine6 v Rakúsku a po mesiaci hlásim spokojnosť, hemoroid vôbec nevidno stiahol sa úplne. Po pôrode som tri roky, nič nepomohlo tak ako táto vec. Odporúčam vyskúšať neoľutujete.

seky1

Ja som rád, že liečim hemeroidy úspešne. Doktor by skôr preferoval operáciu, ale na to ma nedostal :). Nakoniec sme sa dohodli, že skúsim konzervatívnu liečbu : hygiena, Fine6 a kúpele z dubovej kôry. A veľa pijem.Táto liečba pokračovala až do úplného zmiznutia hemeroidu a ja po 2 mesiacoch môžem prehlásiť, že operáciu nepotrebujem. Tak ja len takto konštatujem, aby ste vedeli, že sa to dá .).

Robo 31

samozrejme, prosím ťa pošli mi na seba mail. otázok mám, neviem sa rozhodnúť a každá rada či skúsenosť iných mi pomôže. vďaka

Robo 31

Ahojte. Veľmi ma zaujali vaše príspevky, nakoľko v posledných dňoch veľmi intenzívne premýšľam a rozhodujem sa pre toto centrum. Nakoľko mi lekár povedal, že buď chirurgia alebo laser. Nemám hemeroidy ale fisúru, a je to moc bolestivé. Nič nepomáha.
Marianna987 alebo Marika17 prosím vás napíšte mi na seba mail, chcel by som sa popýtať na pár vecí. Vopred dík. robo. mail dikacz@gmail.com

Marika17

Ahoj Marianna, som šťastná,že už ani ty ani ja nemáme s tým problém. ďakujem ti za tému,s ktorou pomôžeme ostatným. Len škoda, že takáto starostlivosť nie je bežná v našich štátnych nemocniciach a že si ju asi nie každý bude môcť dovoliť.

marianna987

Ahoj Marika som rada,ze si sa pridala k mojej diskusii a pomozeme aj ostatnym,
krori nemozu nabrat odvahu a liecia sa dlhodobo roznymi mastickami