Psychicke tyranie zo strany matky

Príspevok v téme: Psychicke tyranie zo strany matky
Ida

Dobry den pred par minutami sme sa znovu strasne pohadali s mamou.Mam 20 rkov byvam s rodicmi-obaja su na invalidnom dochodku (mama robi,otec brigadnicky robi)priatelom a dvoma psami.Rodicia sa hadaju odkedy si pamatam,dokonca sa aj rozviedli ale v Rusku takze tu to nie je pravoplatne(samozrejme vacsinou koli mne)donedavna som si myslela ze na vine hadok je otec-moja prva spomienka je ako mamu mlatil a cele detstvo nas vymykal z bytu vsetko rozbijal krical.. ale par rokov asi od mojich 16tich mam problemy s mamou aj ja..za vsetko ma buzeruje nadava mi posiela ma robit (studujem a chcela by som ist na vysoku skolu) co by mi casovo moc nevychadzalo ale snazim sa ked je moznost aspon nieco zarobit aby som mala aspon pre seba peniaze aby som nemusela od nej pytat,neustale mi nadava do pic vyjebankin ze som horsia nez kurvy vyhadzuje ma z domu a nepaci sa jej comu sa chcem venovat v zivote-hudbe podla nej je to vec ktoru clovek nepotrebuje k zivotu v podstate je to tak ale mna to bavi a len tomu sa chcem venovat nemozem sa doma zasmiat pustit si hudbu lebo sa zabavam na co nemam pravo kedze ona tazko robi a musi ma zivit priatel tiez studuje ale popri tomu robi a na toho tiez strasne nadava ale nie jemu osobne ale mne to hovori vadi jej ze je romovec ze tiez to nemali v rodine idealne ale narozdiel od mojich rodicov jeho rodicia spolu neziju vycita nmi ze to so mnou nemysli vazne lebo keby myslel tak si ma zoberie za zenu-a my zatial nepotrebujeme mat papier na to aby sme sa mali radi a mysleli to s nasim vztahom vazne a chceme spolu ostat..pred rokom sa priatel na natlak svojho otca so mnou rozisiel a matka sa mi vtedy rozhodla kupit maleho psika pod zamienkou aby sme sa uz k sebe s priatelom nevratili..samozrejme vratili a terorizovala ma,ze da psa prec ze som obycajna klamarka a neviem co proste zijem v ustavicnej buzeracii neklude pokial nie je po jej tak je doma peklo..predvcerom sme s priatelom kupili malemu nasmu havinovi kamaratku lebo je sam a strasne je na nom vidiet ze potrebuje seberovnu spolocnost a rodicia vedeli ze uz dlhsie rozmyslam o kupe dalsieho psika-vzhladom na to ze ta rasa ma v dospelosti do 3kg da sa to zvladnut a rodicov resp.mamu s tym absolutne nechcem zatazovat..no ale strasna hadka sa spustila doma matka chce odist z domu strasne mi nadava dava mi na vyber ci ona alebo pes to male jej nic nespravilo je v mojej izbe ja po psoch vsetko upratujem ja ich financujem a za to mi este vynada a to je len vrchol ladovca co sa doma odohrava..neviem co mam robit psychicky som uz na tom dost zle mam dlhsiu dobu neznesitelne migreny nocne mory mam strach chodit domov vyjst z izby rozpravat sa s nou a nedajboze ju o nieco poprosit..predvcerom nam vyhadzala vsetky nase veci na chodbu nech ideme prec ona nas trpiet nebude vcera aj dnes od rana zacala kricat otec do toho moc nezasahuje on je strasny sebec a vie ze si ju nemoze postvat priatel sa do toho boji angazovat cize som na vsetko sama a naozaj nevladzem..vcera uz ani neviem ako som zacala sebe ublizovat bit sa pastami a som si nechtami spravila ranu na nohe uz z nervov nemam kam ist a neviem najst riesenie domacich problemov a naozaj sa nemam na koho obratit a na psychologa nemam financne prostriedky..prosim poradte mi ak viete niekto lebo som uz zo vsetkeho zufala a dlho takto nedokazem byt..

Betka

Dobry den.Som zufala uz si neviem s mamou rady zakazdym ked knej idem alebo ona ku mne stale do mna spara uz som z nej psychycky na dne,som rozvedena a jej vadi vsetko zakazuje mi priatelky aby som nikde nechodila ona mi chce organizovat zivot co a ako mam robit co mi vobec nevyhovuje vie ze kde mam slabe stranky,totiz mam aj financne problemy a aj syna mam vo vezeni co mi vobec nie je lahostajne a ona ma este obvinuje ze ja som tomu vsetkemu na vine.Od ex manzela som sa odstahovala pred siestimi rokmi aj s detmi a teraz ked som zostala celkom sama nezvladam vsetko platit a ona mi vycita aj to ze som detom chcela detom dobre.Do vsetkeho rype.Prosim pomozte mi co mam robit aby ma uz netyrala psychycky uz som aj psychologicky bola ale niet snou rady cim dalej tym horsie.Vopred dakujem za radu ak sa da nieco spravit aby stym prestala.Uz som rozmyslala aj o tom ze si siahnem na zivot a jej je to lahostajne.

Meg33

Neviem si rady trvá to už príliš dlho.
Od rozvodu rodičov prešli už roky. Mam 33 a matky mi celý môj život o robí peklo zo života. Týra ma či už psychicky alebo fyzicky. Viac krát som sa pokúšala situáciu zmeniť tým ,že som odišla bývať sama. No čo čert nechcel stratila som prácu a musela som odísť zase domou. Viete si asi predstaviť ako sa cítila ona ako na koni lebo mala pravdu. Zase to potom cele začalo odznova. Nadávky ,že som p... a podobne oplzlosti.Mala a má vždy výčitky kvôli mojej váhe a stále ma tým ponižuje. Najnovšie sa rozišla s druhým manželom ktorého tiež dosť dlho ponižovala. Ten manžel si po rozvode nárokuje na peniaze ktoré podľa neho investoval. Teraz je matka ešte horšia zobala si uver a hučí na mňa za každú korunu. Vždy sme sa s nájomným delili ja pri plate 300 som jej musel dávať 200 euro ak som pripočítala moje poplatky zostalo 20 na mesiac paráda.Chodím preto cez víkendy ešte pracovať a vyjdem len tak tak. Čím viac sa dostava do tlaku tým je to horšie stále som robila všetko preto aby bolo všetko v poriadku. No nič jej nevyhovuje . Teraz zadala tlačiť zase psychicky aby som platila cele nájomné je ťažké jej stále vysvetľovať ,že už nevládzem. Aj keď zase premýšľam o odchode z domu mám už s toho strach pretože ak sa niečo stane nebudem kam môcť isť. Neviem ako s tejto situácie.

Meg33

Neviem si rady trvá to už príliš dlho.
Od rozvodu rodičov prešli už roky. Mam 33 a matky mi celý môj život o robí peklo zo života. Týra ma či už psychicky alebo fyzicky. Viac krát som sa pokúšala situáciu zmeniť tým ,že som odišla bývať sama. No čo čert nechcel stratila som prácu a musela som odísť zase domou. Viete si asi predstaviť ako sa cítila ona ako na koni lebo mala pravdu. Zase to potom cele začalo odznova. Nadávky ,že som p... a podobne oplzlosti.Mala a má vždy výčitky kvôli mojej váhe a stále ma tým ponižuje. Najnovšie sa rozišla s druhým manželom ktorého tiež dosť dlho ponižovala. Ten manžel si po rozvode nárokuje na peniaze ktoré podľa neho investoval. Teraz je matka ešte horšia zobala si uver a hučí na mňa za každú korunu. Vždy sme sa s nájomným delili ja pri plate 300 som jej musel dávať 200 euro ak som pripočítala moje poplatky zostalo 20 na mesiac paráda.Chodím preto cez víkendy ešte pracovať a vyjdem len tak tak. Čím viac sa dostava do tlaku tým je to horšie stále som robila všetko preto aby bolo všetko v poriadku. No nič jej nevyhovuje . Teraz zadala tlačiť zase psychicky aby som platila cele nájomné je ťažké jej stále vysvetľovať ,že už nevládzem. Aj keď zase premýšľam o odchode z domu mám už s toho strach pretože ak sa niečo stane nebudem kam môcť isť. Neviem ako s tejto situácie.

inkognitus

Ivanka_83, takéto veci ozaj poznáš len ak ich okúsiš na vlastnej koži. Ja mám, bohužiaľ, podobné skúsenosti. Poviem ti, nie je to len tak, zobrať sa a odísť za iným, lepším. Človek týraný tými najbližšími postupne stráca hodnoty, pre ktoré žije, napreduje. Niekedy to trvá dlhšie, niekedy kratšie, závisí to od človeka.. a keď ho to zvalcuje, dostane sa do apatie, kedy sa vlastne zmieruje so svojím osudom a duševne upadá, chradne, stáva sa z neho troska.
Áno, dievča by sa odtiaľ malo čím skôr vzdialiť.. snáď už tak urobila, keďže sem písala už niekedy v januári. Viem ale, že to nie je ľahké, práve jej vlastná psychika môže byť toho brzdou, pretože si nemusí dostatočne veriť, aby taký krok urobila.
Mne to trvalo veľmi dlho, než som si uvedomil, že treba odísť, a taktiež to bolo veľmi ťažké, lebo som bol bez práce, príbuzní i kamaráti sa mi otočili chrbtom, tak som musel riskovať v zahraničí. Veľmi ťažký krok do neznáma, do ktorého sa musí pustiť i ona.

K tomu s tým chlapcom u nej - snáď si tu všetci nemyslíte, že jej matka, táto osoba, len tak prijala, že si jej dcéra niekoho priviedla do domu.. určite jej to pred časom dovolila. Rasistické poznámky nekomentujem.

inkognitus

Ivanka_83, takéto veci ozaj poznáš len ak ich okúsiš na vlastnej koži. Ja mám, bohužiaľ, podobné skúsenosti. Poviem ti, nie je to len tak, zobrať sa a odísť za iným, lepším. Človek týraný tými najbližšími postupne stráca hodnoty, pre ktoré žije, napreduje. Niekedy to trvá dlhšie, niekedy kratšie, závisí to od človeka.. a keď ho to zvalcuje, dostane sa do apatie, kedy sa vlastne zmieruje so svojím osudom a duševne upadá, chradne, stáva sa z neho troska.
Áno, dievča by sa odtiaľ malo čím skôr vzdialiť.. snáď už tak urobila, keďže sem písala už niekedy v januári. Viem ale, že to nie je ľahké, práve jej vlastná psychika môže byť toho brzdou, pretože si nemusí dostatočne veriť, aby taký krok urobila.
Mne to trvalo veľmi dlho, než som si uvedomil, že treba odísť, a taktiež to bolo veľmi ťažké, lebo som bol bez práce, príbuzní i kamaráti sa mi otočili chrbtom, tak som musel riskovať v zahraničí. Veľmi ťažký krok do neznáma, do ktorého sa musí pustiť i ona.

K tomu s tým chlapcom u nej - snáď si tu všetci nemyslíte, že jej matka, táto osoba, len tak prijala, že si jej dcéra niekoho priviedla do domu.. určite jej to pred časom dovolila. Rasistické poznámky nekomentujem.

Andy79

hm... Pred 10timi rokmi som mal doma nieco podobne. Chcel som odist, ale nevedel som ako (vtedy "internet" bol novy pojem, malo veci v Sk jazyku, po anglicky som dobre nevedel). Tak som ostal a platil si VS z brigad.

Dnes je situacia ina. Europska unia, na nete vela moznosti na vycestovanie do zahranicia...

Radim ti, vybav si pracu v zahranici aj s priatelom niekde blizko VS. Chodte tam, do roka budes vediet jazyk ako rodena, a studuj tam. (S nasou strednou skolou, aj ked mas 3-4ky tam budes studovana hviezda).

Prerus kontakt s rodickmi, uz ti dokazali ze o teba nestoja. Neposielaj peniaze ani ich nekontaktuj, vyzierali by ta. Maju svoje problemi kotre nedokazu riesit a s tym Ty uz nic neurobis. Neda sa.

Z tvojho prispevku vidim, ze mas na to aby si to zvladla bez vetsich problemov. Len sa musis rozhodnut a ist za tym.

Zacni tym ze NAHLAS povies "SOM SAMOSTATNA A KU ZIVOTU A STASTIU MI STACI MOJA SIKOVNOST.

Potom sa porad s priatelom ako to urobit. Nepytaj sa ho ci mas odist! (dvaja pochybovaci sa navzajom podporuju v pochybovani).
OZNAM mu svoj plan. Je muz, bude tomu rozumiet. Ak ma muz konkretny ciel tak vie co ma robit.

Vela stastia! Zvladnes to lavou zadnou!

darča

IDA zatial som nevisela jednu vetu,čo robíš ty zle,len tvoja mama.ty si taká chuderka,podla teba,mama nieje?píšeš že je na invalidite, otec tiež,!nieže by si im pomáhala,ale chuderka,privlečeš im tam 2 psou,cigána,.ja by som ti tiež povedala ,ak sa ti nepáči,chod si aj s ním!ved máš 20 rokou,pane bože,kolké dievčatá sa staraju v tom čase o deti,?kolké stíhajú aj školu a brigády.A do bytu sa nadekuješ s priatelom,to čo je ?ak ti to rodičia nedovolili,tak ako sa môže nasťahovať ?nepočujeme mamu,iba ty si vylievaš akože srdiečko!aké máš migrény,tvoja mam myslíš nemá??ak nadáva,tak asi už nevie ,ako urobiť poriadok!tak povie aj to ,čo by nechcela.a vysvetli,prečo otec tvojho kamaráta ho prehováral,aby sa s tebou rozisiel? nevieš? máš jednu možnosť,odsťahuj sa ,rob!!!študuj ,uvidíš aké to je ,ak sa budeš sama o seba starať!možno prejdu tie tvoje migrény,mame bude lepšie.nech sa na môj príspevok hnevá niekto,alebo nie,ale porozumenie najdeš iba u seberovních!sex nieje život!!

mirka1

to čo ty nevidíš vidia iný , je vlastne ten tvoj priateľ aj vhodný pre teba a čo je zač . poznala som už veľa lásiek nebeských ktoré dopadli katastrofálne a uvedom si že ak odídeš z domu a nevíjde ti to s priateľom , že kam sa vrátiš ? k mame, najskôr si najdi cestu knej , psy a priateľ ti potom budú nanič ver to, čo sa teraz zdá na celý život tak ... mnohé by ti vedeli písať celé romantické telenovely ale nie s happyendom.
píšem ti z vlastnej skúsenosti aj moj brat robil presne to čo ty robíš až pokým mame asi po vyše roku nepraskli tak nervy a nevyhodila obidvoch a laska nebeská skončila tak rýchlo aká veľká bola , pokým sa o nich staralo bolo pre nich všetko dobre ale potom ...

sun0808

tiez nechapem,ze ste ohladuplni ku psovi,aby nebol sam....????to by vsetvi psickari mali mat 2 psov?
spytaj sa matky ci sa neciti sama!
sorry

sun0808

pre ivanku;teraz uz viac chapem tvoje razne nazory v duchu nenechaj si od nikoho skakat po hlave.
preco vlastne tvoja mama robila rozdiely medzi tebou a surodencami?mam dve deti,ale prisaham,kebyze ich dam na misky vah...su pre mna rovnako doleziti.