Poradte mi...2 roky som nepracovala akurat len mesiac v jednej agenture a potom 6 mesiacov na dohodu...budem mat vobec narok na tych 256 eur ktore teraz schvalili ako rodicovsky?poradte ja mam s toho taky chaoz...kolko vlastne dostanem okrem tych 20000?
RODICOVSKY PRISPEVOK
mimi178 - nemocenské poistenie sa platí vo výške 4,4% z vymeriavacieho základu. (Minimálny základ je 319,58 €, maximálny 1084,55 €.) Ten si môžeš určiť sama. Potom sa v závislosti od výšky poistenia, vypláca aj výška dávok.
Čiže 4,4% z 319,58 = 14,062/ mesiac
4,4% z 1084,55 = 47,72/ mesiac
Môžeš si vybrať výšku poistenia medzi minimom 14,062 a maximom 47,72€ x 9 mesiacov = 270 dní poistenia.
a to kolko by stalo poistenie na 270 dni v pripade, ze by som sa chcela poistit sama? diki
datelinka pre nikoha z pritomnych.ale uz mi niekto chytry raz napisal, ze neznalost neomlouva...take reci su zbytocne
ivanka, pre koho patrilo to, ze si maju mudrlanti nechat mudrosti pre seba? lebo podla mna sa tu kazdy snazi saxy poradit
saxy, neviem aku dohodu si mala uzatvorenu so zamestnavatelom a teda neviem ci si bola nemocensky poistena.
najlepsie co mozes urobit je ist sa spytat na socialnu poistovnu, aby ti urobili vypis z nemocenskeho poistenia, resp. za obdobie 270 dni ku vzniku naroku na rodicovsky prispevok. ak si v 4. mesiaci a mala si platene poistne pocas prace na dohodu, mohla by si to stihnut s dobrovolnym nemocenskym poistenim.
Pravdepodobne si to už nevieš zaplatiť. Spiatočne to nejde!
Obdobie ked si pracovala na dohodu, to sa Ti nepočíta, nakoľko z dohody sa neplatí nemocenské poistenie.
netreba si zamienat nemocensku a zdravotnu.lebo aj ked nezamestnana, tak mas vzdy narok na rodicovsku.ale musis byt poistena v tom state, v ktorom o rodicovsku ziadas.ked si nezamestnana, nemas narok na matersku, lebo materska sa vypocitava z platu.no a ked ziadny nemas, tak ti ju nemaju z coho vyratat, ze?
teraz som si spomenula.270 dni albo o tocha viac-neviem, proste 270 dni musis byt poistena zdravotne.a nemocenska-tu musis mat asi pol roka?vies co, ja uz sa nepamatam.radsej si to zisti aj na urade.a hlavne sa na to opytaj.a ked ti bude nieco tvrdit, nechaj si to napisat na papier, lebo u nas su vazne niektori uradnici podvodnici a klamu do oci.
no som v 4 mesiaci...tak fakt neviem ze co...ze ci si nemozem este doplatit to co mi treba alebo ako...