Poradte mi...2 roky som nepracovala akurat len mesiac v jednej agenture a potom 6 mesiacov na dohodu...budem mat vobec narok na tych 256 eur ktore teraz schvalili ako rodicovsky?poradte ja mam s toho taky chaoz...kolko vlastne dostanem okrem tych 20000?
RODICOVSKY PRISPEVOK
pokial viem tak sa ti rataju vsetky dni az do porodu.takze to mozes stihnut dat dokopy.ako dlho si tehotna?
matersku moze poberat aj otec dietata.radsej sa na vsetko popytaj na nete, lebo sa moze stat, ze ti zle poradia na urade.ako mne.bolo mi povedane, ze nemusim platit nemocensku-222 kc a aj tak dostanem matersku, ze to nema vliv.malo.a prisla som o matersku pol roka.ze som ju nedostala ok, ale nemohla som si vybrat ako budem poberat rodicovsku.takze mam statom urcene 4 roky.do 21 mesiacov dietata som mala 7600 kc, a od 21 mesiacov do styroch rokov 3800 kc.ale mohla som po nejakej dobe zmenit to, ze by zacal rodicovsku poberat otec dietata a to by stale mal 7600 kc.no uradnicka u nas funguje tak, ze neinformuje o moznostiach a tak prichadzame o peniaze.neviem ako to je na slovensku, ale mozno podobne.tak si radsej vsetko zisti na nete.a dufam, ze nikto chytry tu nebude pisat, ze si mam studovat zakony, ze neznalost neomlouva.moja mama donedavna vyplacala davky na urade a sama tvrdi, ze ziaden rodic sa nemoze sam od seba vyznat v zakonoch tak ako ona.tak si prosim mudrlanti nechajte mudrosti pre seba.
Datelinka a neda sa to urobit tak,ze to co mam odrobene mam a zvysok co mi este treba si od teraz doplatim?asi nie co...
hehe, denz, vďaka za dôveru :-))
saxy, bude ti patriť rodičovský príspevok podľa § 4, ods. 1 zákona NR SR č. 571/2009 Z.z.
vo výške 164,22 €/mes.
aby ti patril vyšší rodičovský príspevok, musela by si byť v predchádzajúcich dvoch rokoch nemocensky poistená min. 270 dní, a to si podľa toho čo uvádzaš, nebola.
saxy1616
pockaj na datelinku:)
pride dnes a mam v nej doveru:)
ta bud bude suhlasit,alebo ti povie pravdu :)
Este doplním, že tvoja výška rodičovského príspevku asi nebude 256€, ale len 164,22€
hnonline.sk
musíš si sama vypočítať, ako dlho si platila nemocenské poistenie, ale vychádza mi to, že si nebola poistená 270 dní za posledné 2 roky.
Myslím, že na rodičovský príspevok áno, máš nárok
www.employment.gov.sk
ale na dávku v materstve nie
www.employment.gov.sk
poradte prosim
Datelinka....tvoja parketa :))