Podrazdene slepe crevo?

Príspevok v téme: Podrazdene slepe crevo?
Lucy0410

Mam uz par dni mierne bolesti v pravom podbrusku a pravom boku. Bolesti su slabe, tupe.. Zapal slepeho creva to asi nieje, kedze som citala, ze tam su strasne bolesti.. Tak asi je to len podrazdene, co s tym? Existuje nato nieco? Bola som s tym aj u obvodneho doktora, ten mi stlacal brucho a nic nebolelo..

Rootcause

Zdravim Vas, neda mi nezdielat moju osobnu skusenost ktoru som zazil na vlastnej kozi, v jeden vecer som bol v kine kde mali tak divne tvarovane klesla, z nicoho nic namna prisla akutna velmi pichlava bolest do miesta kde je slepak, bolo to tak intenzivne ze ma okamzite zalial pot nevladal som ani rozpravat, chcel som sa zdvihnut ale bal som sa ze sa nieco stane, bolest sa stale zvysovala a zvysovala, snazil som sa zhlboka dychat bez prestavok, vsetci sa namna v kine divali ci nerodim alebo podobne, vstal som a odplazil som sa velmi pomalym krokom na wc kde som si vyzliekol tricko, mal som cerveny flak na tom mieste. Pustil som ladovu vodu a pri tom tehotenskom dychani som si namocil tricko do tej vody a prikladal asi 15-30min na to miesto, velakrat som preplachol tricko lebo zostalo uplne horuce. Ked som sedel predtym v tom kresle bol som v takej bez nadeji ze jedine co zo mna vyslo bolo slovo : sanitku, aj to som si prial. Akonahle bolest ustupila, odisiel som na zachod kde som sedel na velkej asi 15 min, ku podivu zo mna vysla stolica. JEDINA dolezita rada ktoru vam mozem povedat je to ze nikdy nezadrzujte velku potrebu, vzdy sa chodte vyprazdnit aj ked je neviem aka situacia. Ked som siel predtym do toho kina neurobil som, skoro som na to doplatil. Na mnohych strankach s uverejnenymi vyskumami odbornikov boli uvadzane analyzi co vlastne to slepe crevo upchalo, podrazdilo, viete co to bolo ? ciastocky stolice ktore tam uviazli. Tato rada je pre tych ludi ktory sa nechcu dat rozrezat, chamtivcami prahnucimi iba po peniazoch za chirur. vykon. Mozu sa ohradzovat kolko chcu, robia to len pre peniaze.
Prosim kto ma taketo neprijemnosti, nech nic neje, ak nieco v nedavnej dobe zjedol nech to vyvrati (10min od bolesti) a hlavne aby sa vyprazdnil aj ked nema na toto nutkanie pretoze predtym tuto potrebu potlacil. Pri akutnej bolesti ladove obklady ( studena tkanina prilozena na to miesto, v ladovej vode máčaná. Za skúsenie nič nedáte, každý sme rozdielny mne to pomohlo a som vdačný.

slepak

mne ho vybrali asi pred 4 rokmi...mna zacalo v pondelok rano boliet brucho ..jedol som ..nemal som teplotu...vobec ziadne priznaky ... pondelok vecer som siel na pohotovost a povedali ze to je slepak...keby som prisiel rano mozno by prasklo a ja by som umrel...pozor slepak neni sranda ...nan sa aj umiera teDA AK ti praskne...na dotyk ma to bolelo dost chod radsej preistotu na pohotovst...priznaky som nemal ani ja ale mal som ho zapalene dost....

o.m.g@

aj ja som mala slepe crevo zacalo to z hroznymi bolestami a ked som isla na wc tak to strasne palilo tak som isla do nemocnice a museli my ho vybrat pretoze som ho mala prasknute su to bolesti neprijemne

lukas1

Dobrý deň chcel by som sa spýtať mám už 2 dni mierne bolesti v pravom podbrušku bolesti sú slabé ani to necítim iba keď si to stlačím chuť do jedla mám teploty nemám cítim sa dobre len som sa chcel opýtať či to nie je niečo so slepým črevom ďakujem za odpoveď.

kvietok232323

ak je to nutne urobi sa laparoskopia :) za par dni budes fungovat nanovo ako predtym :) stopy po APE vidno minimalne :)))

kvietok232323

kutil, nemusi to byt slepe crevo a takisto moze :D na pravej strane mas viac veci ktore mozu boliet, a navyse bolest nemusi byt pri slepom creve ucebnicova iba vpravo, atd....niekedy to na slepe crevo nemusi hned vyzerat. Bude dobre, ked zbehnes k lekarovi, aby potvrdil alebo vylucil zapal....isto ta posle na chirurgiu kde pozru ci to nie je nahodou aj nieco ine :)

kutil

Dobry den potrebujem radu mam bolest na pravo dolu ked to zmacknem a prudko zpustim zaboli to tak neviem ci ide o zapal slepaku alebo nie okolo pupku ma to neboli len tam ide o zapal slepaku ale nie a je akuty ci chronicky??? Dakujem za radu na moj meil 11.kutil.s.r.o@azet.sk

house

Vsetko je pravda co tu pisete, ale nemozno vylucit ani pecen.Pecen ked je podrazdena clovek pocituje taky cudny neprijemny tlak v pravom boku, nechut do jedla pocit plnosti.Dajte si vysetrit aj pecen.

nika1234789

Ahojte, taktiež mám od rána bolesti na pravo, v podbrušku... Ráno som si myslela, že je to slepák, hrozne to rezalo, no mierne to utíchlo. Včera som bola cvicčiť, ale nemyslím si, že je to svalovka, lebo bolesť je vyslovene vo vnútri tela.. Myslíte si, že by som mala vyhľadať lekára, aj keď bolesť ustupuje, ale stále to pichá?

gehabe

Z krvi sa da usudit, ci prebieha zapal slepeho creva, nie je to vsak specificke vysetrenie len pre toto jedno ochorenie. Pri zapale slepaku byvaju zvysene leukocyty a CRP, vzdy sa to vsak posudzuje spolocne s palpacnym nalezom pacienta a inymi priznakmi.