Štítna žlaza - stav po operácii

Príspevok v téme: Štítna žlaza - stav po operácii
janka24

Viete mi niekto napísat vlastnu, alebo skusenost známych po operácii štítnej žlazy ako sa človek cíti?V tomto prípade ide o vybratie uzlika na štinej žlaze a čast žlazy z pravej strany.
Okrem toho, že sa nesmie namahat, stres, asi po týždni máva bolest na hrudi -tlak na hrudi smerom do lavej strany.
Podla mna je to ešte normalne, ale chcem vedie tnejaku osobnu skusenost po operáci štítnej žlazy, nejake dalšie príznaky vedlajši..vdaka.
Kto vie, nech odpovie kto nevie, neprispievat prosim. Z tejto temy nechcem chatujucu nezmyselnu diskusiu. Iba k teme.Vdaka.

jeanValjean

Viem,že kamarátova Mama mala rakovinu štítnej žľazy a v neskorom štádiu vykašľalávala niečo ako chumáč červov ktoré nevedela vytrhnúť z hrdla tak ich musela naspäť zjesť!Prišerné!!!

Eva4573

Dobrý deň ,moja kamarátka je 5mesiacov po operácii štítnej žľazy vybrali jej celu , v decembri bola následne na liečbu radiojodom no neustále má pocit cudzieho telesa v hrdle, niekedy aj pocit dusenia ,nestretli ste sa s týmto niekto ? Ďakujem

Nika07

Ahojte som po operacii stitnej zlazy uz 6 tyzden a beriem L-Thyroxín 50 .. mala som znizenu funkciu a nalez ..vyoperovanu mam pravu stranu a lava mi zostala....teraz sa mi rana hoji a mam vnutorne stehy ibaze tie vnutorne stehy by mali byt vstrebatelne a mne sa zacinaju ukazovat vonku ...kusok malej nitky mi trci z krku a dalsi sa vysuva neviete ci to je nejaka chyba alebo co s tym? .... a ako to je s priberanim a stravou pri stitnej prosim poradte co a ako hladala som aj na nete ale vela toho nie je...

Uzlicek

Ahojte.. Pisem Vam moju cerstvu skusenost, snad niekomu pomoze. Minuly rok v lete som si vsimla hrcu na krku, ktora sa pohybovala ked som prehltala a zaroven som citila mierny tlak v krku. Netrvalo dlho a na endokrinologii mi potvrdili uzol vo velkosti neco cez 2 cm. Robili mi histologiu a to viacero(ihlou pichnu di uzla a vysaju par buniek). Prva bola bohuzial nepriekazna, lebo odobrali z uzlu viax krvy ako buniek a druha bola tiez trosku problematicka, no z toho co odobrali, sa nic zhubne nepotvrdilo. Vysledky hornonov v poriadku. Rozhodlo sa pre pozorovanie. O necely polrok na kontole sa ziatilo, ze uzol narastol aspon o polcentimetra, ze sa uz dalej necaka a budem operovana. Operacia sa mi bohuzial 2krat presuvala ( 1.krat antibiotika.. Chora som bola a 2.krat pre zlomeninu nohy). Rozhodla som sa pre operaciu v Ruzomberku, kde ma aj zoperovali koncom juna 2017. Operoval ma pan prednosta chirurgiep, vrelo odporucam. Ako kazdy som mala pred operaciou strach a respekt, ale kedze sa mi operacia tak nestastne presuvala, uz som sa ajm tesila ze to bude za mnou. Po operacii som citila drazdenie v krku, trochu ma dusilo a rozpravala som chraplavo, ale to preslo. Uzol pri vybrati bol okolo 3cm velky a odobrali mi isthmus (mostik, na ktorom lezal uzol) a cast laveho laloka. Bolest prvy tyzden ako pri silnej angine, tazko sa prehlta, dviha hlava pri stavani z postele (pomahala som si rukou skoro 2-3 tyzdne). Jazva na moj vkus velmi pekna( momentalne natieram contatubex) . Co sa tyka personalu, som spokojna, ak by som musela opat ist na operaciu - Ruzomberok. Momentalne som cca 1 mesiax po operacii, rozpravam normalne, prehlta sa fajn a uz aj pri kichani a zivani krk menej boli. Obcas citim miernu bolest a tahanie v krku, ale vraj je to ok. Setrim sa, nemam dvihat tazke veci. Vysledky biopsie dopadli dobre- folikularny adenom co je nezhubny nador (super, ale som rada ze je von, lebo casom by sa mohol zvrhnut na cosi horsie). Vysledky hormonov mam zatial tiez fajn, snad to tak oatane.
Kazdemu co ho caka operacia stytnej zlazy prajem vela stastia, nech to dobre dopadne.. A hlavne sa snazte udrzat co najviac v klude a nestresovat, potom to ide lepsie. Drzte sa☺

tana888

dobry den,bola som na operacii stitnej zlazy v Ruzomberku a zrejme nikdy viac..Sla som tam s problemom ,zacala ma skrtit lava strana stitnj zlazy.Bola uz dost velka,tak som sa sama rozhodla pre operaciu vo vojenskej nemocnici v ruzomberku...Vybrali mi vačšiu pravu stranu,na 2 krat..Nastali komplikacie po operacii a sla som ihned ,zrejme o zopar hodinu a opravu..Nikomu toto neprajem zazit..Po 6 dnoch som prisla domov z modrym krkom a podliatinami na hrudi(urobil sa mi hematom) a v podstate s tym istym problemom.Som nadalej v tyreotoxikoze,lava strana mi zacala rast do rychlo a skrti ma nadalej...Takze tuto skusenost neodporucam

SlimT

Ahoj.
Moja stitna zlaza bola kompletne vybrana kedze bola toxicka. Bol som operovany v Ruzomberku vo Vojenskej nemocnici. Ak sa da odporucam urcite Ruzomberok. Vyborne vybavenie, izby su vyborne - nie su preplnene - 2 postele max co som bol ja - ziadne preplnene izby ako u nas v BA + TV bola na izbe :)
Operoval ma sam pan primar pan Dr Kubas. Vyborny clovek :) Operaciu zvladol na 1 aj ked tvrdil ze nebola lahka kedze neboli pripraveny ze bude tak velka - co nebolo vidno na sono a snimkoch kedze isla do vnutra a taktiez bola toxicka co ambulantny Dr nevedeli.
Dobre ze je vonku.
Moj stav po operacii - 2 a pol tyzdna - rana uz neboli, prehltanie je uz v celku tiez bezbolestne - zalezi na tom ako mam hlavu a krk vytocenu. ALe to je uplne normalne. Je to rana ktora sa hoji a taktiez pri operacii je clovek intubovany takze tam vznikne zapal z tej trubice ktora tam bola aby clovek pekne dychal pri celkovej anestezii.
Momentalne som nabehol na prvu orientacnu davku L-Thyroxinu 75mikrogramov. Zatial nic moc - telo si musi zvyknut na stalu davku hormonu. Prvotna davka je orientacna - endokrinolog nevie na zaciatku povedt kolko je treba hormonu. Preto po mesiaci idem na odber a podla vysledkov sa uvidi dalej.
Co sa tyka hormonalneho stavu - po operacii bolo ze najsamlepsie :) kedze pri operacii stitna zlaza pusti hormony do krvy a tie sa tam nejaky ten tyzden az dva udrzia a clovek existuje uplne v pohode. Vyslovne az na ranu som sa citil bajecne. Teraz ale ako sa hormon vytratil je to horsie. Pokial si telo zvykne to bude trvat a clovek musi pretrpiet snad nie dlho tie hormonalne vykyvy.
Tak ak treba ju dat von treba urcite ist. Stitna zlaza pokial je toxicka nie je o com premyslat - musi ist von. Operacia nie je zivota nebespecna - ja osobne som mal ale strasny strach - som taky posero co sa tyka tohto.....
A ziadne problemy z hlasivkami nic som nemal. Cela operacia bola perfektna - hladina vapniku tiez vyborna.
Mal som stastie ....
Zdar a skore uzdravenie.
Tomas

Daniela 72

Ja som bola operovaná v Blave na kramaroch ,operoval ma phdr.Brychta Ivan- super človek,vrelo odporúčam...

lLily

V Bratislave v pohode....mala som necelych 16....niekolko tyzdnov som mala problem s hlaisvkami, tak som musela tichsie, ale hlas sa vratil do povodneho tavu

Lowi

Ahojte ja som bola operovana v Ružomberku pred 3 rokmi a bolo tam super žiadne komplikácie . Odstránili mi celú sz a beriem lieky L-thyroxin 150. Jazvu mi je vidno aj po tomto dlhom čase stále rovnako, jediný problém mám s priberaním , a s neschopnosťou schudnúť. . . Ak máte nejaké otázky kľudne sa ozvite .

Jojka321

Ahojte.. Idem na operaciu, mam uzol na stitnej zlaze dost velky 2.6 cm.. Ma niekto skusenost s operacou v Ruzomberku? Najlepsie cerstvu? Alebo kde je najlepsie si to dat opperovat? Najlepsie by mi bola niekde na vychode po priade strede Slovenska. Dakujem za odpoved