pohlavna chorba

Príspevok v téme: pohlavna chorba
abcda

Chcem sa spytat, po akom case sa prejavia pohlavne choroby? Mam teraz na mysli uplne vsetky, u muzov. Konkretne, ze ak muz rok nemal sex, nic sa mu neprejavilo, ale nebol ani na ziadnom vysetreni, ci si po takom case moze byt isty ze nema ziadnu pohlavnu chorobu, alebo ci predsa moze nieco mat, o com zatial nemusi vediet? Dik

aluska

uz som to tu dnes citovala, ale urobim to este raz
Od polovice 80. rokov minulého storočia, odkedy sa výskyt HIV na Slovensku podrobne monitoruje, sa nakazilo 183 ľudí. "Určite sú však aj ďalší infikovaní, ktorí o svojej nákaze zatiaľ nevedia, alebo sa nedali testovať," upozorňuje Mikas. Nejde síce o stovky ľudí, ale práve tí môžu šíriť nákazu ďalej.

tak vidis jaku mas pravdepodobnost nakazenia

abcda

No dobre, porozmyslam teda ze mu to poviem narovinu, dufam ze sa nenahneva alebo sa ho to nedotkne:( A ako pisete ze je to zodpovedne a keby to robil takto kazdy ze by bolo menej tychto chorob, myslite ze to moze clovek zobrat v pohodicke aj ked nikto z jeho pribuznych taku chorobu nemal- cize sa ten clovek co toho druheho posle na testy nema akoby na co "vyhovorit"?
aluska ano som si ista, mi to vravela mama, aj skoro cela rodina to vie, nastastie je zatial ok, teda normalne vedie zivot tak dufam ze sa jej stav nezhorsi, je to dost nevyspitatelne. Ale zase neviem to podrobne, je to dost chulostiva tema a mne je hlupe sa na to vypytovat.

aluska

neviem a si si ista ze tvoja sesternica ma hiv? neni to len nejake klamstvo?povedala ti to ona alebo len niekto iny?lebo niektori ludia , hlavne starsi, zvyknu velmi zvelicovat

alzbee

Suhlasim s nazorom podo mnou, aby si to priatelovi kludne vysvetlila, ze preco mas strach a preco chces, aby siel na testy..a nemyslim si, ze by si mala byt kvoli tomu krava. Keby kazdy takto zodpovedne premyslal a dal si spravit testy pred tym, nez sa s niekym pomiluje, (myslim si, ze) chorob by bolo aspon o cosi menej.
A inak, co sa tyka chorob, ktore sa nemusia dlho prejavit, tak to moze byt aj HPV virus a z neho genitalne bradavice.

kafe

Abcd, navrhni frajerovi, že by ste mohli ísť spolu darovať krv.
Ale ja na tvojom mieste by som mu otvorene povedala, že máte v rodine HIV+ a ty sa bojíš, lebo sesterka to dostala od uplne normálneho slušného chalana.
Keby si to sesterka mohla s tebou vymeniť - teda vybrať si či bude mať HIV alebo bude za kravu - čo myslíš, čo by si vybrala?

aluska

ako je to tvoje rozhodnutie, ale ja takto rozhodne nepanikarim...to by som nemohla vyjst z domu ak by som sa mala bat kazdeho rizika co na mna ciha

abcda

aluska takze mam to skusit hodit za hlavu? Brat to ako len zlu skusenost co je inak malo pravdepodobna pokial ten chalan nespava s kazdou druhou? Viem , je blbe posielat frajera na testy, len som sa tak nalakala co ak.