Prírodné lieky na menopauzu - nplink.net Mne pomohlo toto. Úlava návalov a potenia už po trojtýždňovom užívaní.
Hormonálna búrka v menopauze: Ako a čím sa dajú zmierniť príznaky menopauzy, radí gynekologička
Ja som začala na odporúčanie gynekologičky užívať Jodis a musím poklopať, že sa momentálne cítim super, ani neviem, že mám nejakú menopauzu :D Skúste sa poradiť, alebo prečítať na ich webe, tu majú aj o menopauze a jóde dobrý článok : www.jodis.sk
Dobry sposob su aj rastliny a bylinne preparaty ktore pomahaju optimalizovat hormonalnu rovnovahu. A ze ich nie je malo, dokonca so slubnymi vyslekdami: forcex.sk
mamina bola pocas menopauzy naozaj neznesitelna, furt podrazdena, unavena, mala vkuse navaly tepla az tak, ze bola uplne mokra a musela sa prezliect. dufam, ze ja to budem znasat lepsie
Moja mamina mala pocas menopauzy extremne priznaky a hlavne navaly uz bola zufala tak sme hladali vsetko mozne ale nasa podmienka bola prirodne nie nejake lieky atd nasledne v lekarni odporucili jodis koncentart a to je asi zazrak mamine po cca 2 tyznoch zmizli navaly a citila sa super odvtedy ani nevedela ze prechadza menopauzou
www.jodis.sk
veľmi dobré výsledky sa dosiahnú akupunktúrou-niekedy stačí 2 krát preliečiť a problém zmizne
Proti silnému krvácaniu pomáha bylina Alchemilka, česky Kontryhel, ktorá dokáže celkom zastaviť aj veľmi silné nebezpečné krvácanie. Dostať ju kúpiť v lekárňach ako čaj, ale na obale sa nepíše účinok byliny, lebo EU to zakazuje.
Pri nedostatku estrogénov pomáha chmeľ-šištice-tiež ako čaj. Chmeľ je silný uspávací prostriedok, ukľudňuje aj pri úzkosti a panike. Zvyšuje hladinu estrogénov a vyvoláva krvácanie. Veľmi znižuje tlak, spomaľuje srdce. Pre estrogény môže byť chmeľ nebezpečný pre ženy s rakovinou ženských orgánov.
Ťažkosti v prechode nemusí mať žiadna žena, záleží to od životosprávy počas celého života. Napríklad Japonky v tomto období nemávajú žiadne problémy, lebo celý život jedia prevažne surovú zeleninu a sóju /nie GMO /a majú nízku hmotnosť.
Priebeh menopauzy sa dá ovplyvniť, pokiaľ vieme, čo a prečo sa s nami deje, máme naozaj široké možnosti pri ovplyvňovaní sprievodných, aj nepriaznivých, príznakov menopauzy.