Flexitariánska diéta - ako sa stať umierneným vegetariánom alebo vegánom?

Táto diskusia patrí k článku: Flexitariánska diéta - ako sa stať umierneným vegetariánom alebo vegánom?
Flexitariánska diéta - ako sa stať umierneným vegetariánom alebo vegánom?

Nemusíte jesť mäso a živočíšne produkty každý deň a základ vášho jedálnička tvorí rastlinná strava? Potom možno patríte medzi vyznávačov tejto diéty. Ide vlastne o flexibilných vegetariánov a vegánov, ktorí si z času na čas doprajú i rezeň či praženicu.

Bubliii

Uplne sa stotoznujem s prispevkom podo mnou. Ide ma rozdrapit ked vidim ako v zavodnej jedalni, kde je vyber dajme tomu z troch typov jedla, je vzdy maso-maso-sladke. Zelenina nikde. Pritom naozaj to maso staci raz za tyzden. Ved my ani zdaleka nepracujeme tak tvrdo ako nasi predkovia, tak naco sa pchat kazdy den masom.

BJ 2

Takze clovek, co je maso 3x do tyzdna je akoze uz nieco ine, ako niekto, kto ho je 6x do tyzdna? Ved je to to iste. Nenazyval by som nejaky -ian. Proste je to lahsi masozrut. Tazky masozrut je 6-7x tyzdenne.

Podla mna prva meta, kedy sa da clovek povazovat za skoro vegetariana, je, ked je maso 1x do tyzdna alebo este menej.

Teda 1 masity pokrm za tyzden, zvysok vegetarianske. Vtedy by som ho nazval: Skoro-vegetarian. Vsetko ostatne su masozruti, ziadny flexariani. Uplne vam sibe, su to normalny masozruti. Ved kedysi, pred 2 sv. vojnou, jedli skoro vsetci bezni ludia maso menej nez raz za tyzden, kvoli chudobe.