Uplne sa stotoznujem s prispevkom podo mnou. Ide ma rozdrapit ked vidim ako v zavodnej jedalni, kde je vyber dajme tomu z troch typov jedla, je vzdy maso-maso-sladke. Zelenina nikde. Pritom naozaj to maso staci raz za tyzden. Ved my ani zdaleka nepracujeme tak tvrdo ako nasi predkovia, tak naco sa pchat kazdy den masom.
Flexitariánska diéta - ako sa stať umierneným vegetariánom alebo vegánom?
Takze clovek, co je maso 3x do tyzdna je akoze uz nieco ine, ako niekto, kto ho je 6x do tyzdna? Ved je to to iste. Nenazyval by som nejaky -ian. Proste je to lahsi masozrut. Tazky masozrut je 6-7x tyzdenne.
Podla mna prva meta, kedy sa da clovek povazovat za skoro vegetariana, je, ked je maso 1x do tyzdna alebo este menej.
Teda 1 masity pokrm za tyzden, zvysok vegetarianske. Vtedy by som ho nazval: Skoro-vegetarian. Vsetko ostatne su masozruti, ziadny flexariani. Uplne vam sibe, su to normalny masozruti. Ved kedysi, pred 2 sv. vojnou, jedli skoro vsetci bezni ludia maso menej nez raz za tyzden, kvoli chudobe.
Nemusíte jesť mäso a živočíšne produkty každý deň a základ vášho jedálnička tvorí rastlinná strava? Potom možno patríte medzi vyznávačov tejto diéty. Ide vlastne o flexibilných vegetariánov a vegánov, ktorí si z času na čas doprajú i rezeň či praženicu.