Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Cukor verzus zdravšie alternatívy sladidiel
xofo - daj ho deťom a uvidíš ako sa pekne pos...ú (vyskúšané).
Toto hovorí Bukovský:
"Hovorí sa totiž, že brezový cukor obsahuje xylitol - alkoholový cukor, ktorý nevieme vstrebať.Má sladkú a silnú chuť ako bežný cukor, ale nemá pre nás dostupné kalórie," vysvetlil. Pripomenul, že xylitol, je v žuvačkách, nealkoholických nápojoch alebo cukrovinkách.
Na výrobu brezového sirupu potrebujete dvakrát viacej suroviny ako napríklad na výrobu javorového. Konštatoval, že brezový cukor vôbec neobsahuje xylitol, ale 45 percent fruktózy a je jedným z najhorších cukrov, ktoré môžeme prijímať v koncentrovanej podobe.
"V ovocí nám to nevadí, ale v takejto forme áno. Tento cukor má 30 - 40 glukózy a môže mnohých ľudí nafukovať alebo môžu mať hnačky. Brezový cukor patrí pre mňa medzi mýty a báje ako je kokosový cukor a agávový sirup. Nie je to potravina, ktorú by som odporučil," dodal.
A kde ste nechali brezovy cukor???? Ten je asi najlepsia varianta kedze vobec nezvysuje cukor v krvi a pre diabetikov je ako usity na mieru.
Biely cukor je nazývaný „bielym zabijakom storočia“. Ide o najkalorickejšiu bombu a priberá sa po ňom. Spôsobuje mnoho civilizačných chorôb, jeho nadmernou konzumáciou si môžete privodiť cukrovku 2. typu, oslabenie imunitného systému.