Cukor verzus zdravšie alternatívy sladidiel

Táto diskusia patrí k článku: Cukor verzus zdravšie alternatívy sladidiel
Cukor verzus zdravšie alternatívy sladidiel

Biely cukor je nazývaný „bielym zabijakom storočia“. Ide o najkalorickejšiu bombu a priberá sa po ňom. Spôsobuje mnoho civilizačných chorôb, jeho nadmernou konzumáciou si môžete privodiť cukrovku 2. typu, oslabenie imunitného systému.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Kubo11

xofo - daj ho deťom a uvidíš ako sa pekne pos...ú (vyskúšané).
Toto hovorí Bukovský:
"Hovorí sa totiž, že brezový cukor obsahuje xylitol - alkoholový cukor, ktorý nevieme vstrebať.Má sladkú a silnú chuť ako bežný cukor, ale nemá pre nás dostupné kalórie," vysvetlil. Pripomenul, že xylitol, je v žuvačkách, nealkoholických nápojoch alebo cukrovinkách.
Na výrobu brezového sirupu potrebujete dvakrát viacej suroviny ako napríklad na výrobu javorového. Konštatoval, že brezový cukor vôbec neobsahuje xylitol, ale 45 percent fruktózy a je jedným z najhorších cukrov, ktoré môžeme prijímať v koncentrovanej podobe.
"V ovocí nám to nevadí, ale v takejto forme áno. Tento cukor má 30 - 40 glukózy a môže mnohých ľudí nafukovať alebo môžu mať hnačky. Brezový cukor patrí pre mňa medzi mýty a báje ako je kokosový cukor a agávový sirup. Nie je to potravina, ktorú by som odporučil," dodal.

xofo

A kde ste nechali brezovy cukor???? Ten je asi najlepsia varianta kedze vobec nezvysuje cukor v krvi a pre diabetikov je ako usity na mieru.