je to tak..ked uz jedno dieta je skor narodene, tak aj druhe aj tretie tak je..
Narodilo sa vám prvé dieťa predčasne? Pri druhom to zrejme nebude iné
pred pol rokom som rodila cisarskym rezom a bolest neskutočna. Aj s analgetikami to velmi bolelo a nedokažem si predstavit byt bez nich
ale niekedy aj predcasne narodene deticky su zdrave...netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca...
viete mi niekto poradit analgetika vhodne po cisarskom reze ? Idealne take, ktore neuškodia babatku a nemaju negativny vplyv na tvorbu mlieka
neviem, mam dve deti narodene v termine, ale zase obe cisarskym rezom a bolest brutalna. Po cisarskom reze spravit tri kroky z postele k postielke pre mna bolo velmi naročne. Teraz sa to rieši roznymi analgetikami a ženy bolest takmer necitia a plne sa možu venovat babatku
suhlasiom. Obe moje deti sa narodili predčasne a obe cisarskym rezom. A dost to bolelo
Ak sa dieťa neprejaví/vonkajší znak tak to v niektorých prípadoch rodič zistí až keď sa napr. začne dieťa neskoro pretáčať v postieľke resp. neskoro chodiť alebo nechodiť. A potom neskôr sa môžu objaviť aj mentálne deficity v porovnaní s rovesníkmi.
Je dôležité nepočúvať, že možno, alebo dieťa sa naštartuje samo.
Je potrebné to hneď riešiť aby sa prípadne nenabaľovali ďalšie pridružené Dn., ktoré môžu ovplyvniť následný fyzický a mentálny vývoj dieťaťa.
Príčinou uvedených stavov môže byť napr. keď dieťa po narodení 7 min. nedýcha a pod..
Predčasne sa podľa štatistík narodí každé desiate dieťa, čo rozhodne nie je potešujúce číslo. Je to totiž najčastejšou príčinou úmrtia dojčiat a hlavným dôvodom ich celoživotných neurologických problémov, ako sú mozgová obrna, vývojové oneskorenia, straty zraku či sluchu.