25 životných ponaučení od tibetských mníchov

Maximuss

Kto sa trochu vyzna v buddhizme, vie, ze mnohe z tych bodov buddhisticki mnisi proste nenapisali. Ale inak, vacsina je poucna.

Lary

Je všeobecne známe že PRAVDA OSLOBODZUJE ale k tomu treba ešte pridať,že Poznaná pravda oslobodzuje!Čiže ak ju aplikujeme do života.
Nestačí len niečo vedieť ale treba to aj žiť.Kolký z nás vieme čo by sme nemali robiť a robìme to.

prezyvka

Ovečka je bohužiaľ sprostá ako ovca.......
Toľko nezrelosti, nadutosti som už dávno nevidel...
Primitívny človek. S klapkami na očiach.
Produkt dnešnej doby..
Vekom a skúsenosťami ľudia prichádzajú k rozumu, ale u tejto ovce sa to nestane.
Táto ovca to fakt daleko dotiahla... Na hanbu ľudom...

A kto by čítal nejaké pravidlá tohoto fóra, ked chce odpovedať ?

Mesačný princ

S bodom 11 nesúhlasím. Myslím si, že zlí ľudia nejestvujú a že sa rodíme nezasiahnutí. To, ako sa už naša inkarnácia prejaví či neprejaví, ako bude na nás vplývať výchova, či genetické predispozícia za to už nemôžeme.

Mám za to, že len náš pohľad na rôzne odlišnosti môže byť ,,iný,, ale nikdy nemôžu byť ľudia zlí.

Hustoo

To že tam nechodia na autách a nepoužívajú mobily nie je znakom primitívnej kultúry, slovo kultúra v sebe nesie viac ako len obraz pokroku, ale aj hodnoty, ktoré sú v spoločnosti, naša spoločnosť by sa mala v niektorých veciach od nich učiť a naopak...žijú iný život, ale prežívajú rovnaké pocity sklamanie, hnev, radosť, a iné! Majú možnosť vyjadrovať svoj názor a učiť nás v tom kde sa od nich môžme učiť, a kto má rozum tak si od nich zoberie to dobré a bude si ich za to vážiť...
Ale toto určite nepísal nejaký tibetský mních...

ELVIRA

JA SI NEMYSLIM ZE JE TO PRIMITIVNE VED PRAVE V TOM SKROMNOM ZIVOTE KTORI TIBETSKI MNISI ZIJU JE ODPOVED NA KAZDU OTAZKU NASHO ZIVOTA

trolino

Čo je to "ďaleko to nedosiahli" ? :)
Pre mnohých ľudí nie je cieľom mať peniaze, vysoké postavenie, atd. Pre mnohých je cieľom byť šťastný. Ak na to aby si si splnil svoje ciele potrebuješ "úspech" konzumu tak podľa mňa toho tí mnísi dosiahli oveľa viac ako ty :)