Môže dospelá žena netúžiť po deťoch? Je to normálne?

Iveta Michael

Aj ked su asi v menšine nemusi to znamenat že je to niečo " nenormalne " su take jak ženy tak aj niektori muži ...
Ja tiež patrim medzi taketo ženy a nijako to nejde ovplyvnit ...
Ja sama som vždy velmi citovo zavisla od partnera, žiadna sebestačnost či prehnana emancipovanost, potrebujem ho ako sol na hranolky ... ženy davaju prednost dietatu pred partnerom no a u mňa je to presne naopak, skratka ta tužba po dietati u mňa nie je - a nikdy nebola, no čo ... nezabite ma :-)

Ovcee

Posledny koment trafil kliniec po hlavicke. Dnesni chlapi nosia gace do pol stehien, cumia do mobilu a PC, hraju sa hry, ale o rodinu sa postarat nevedia. Byvaju u rodicov div nie do 40, niektori aj cely zivot, nie su schopni sa osamostatnit a nedajboze zivit dieta! Kedysi sa chlap postaral o zenu aj o deti a dnes ked zena zaraba malo, je pijavica, ako nahle chlap zaraba viacej, naparuje sa ako chuj na hnoji, ale keby mala viacej zena, aj tak by bola ta zla, lebo chudacikove ego by to neunieslo. S takymito prijebanymi chlapmi si spravi dieta len uplna zufalka, cela dnesna spolocnost je na grc. Cest vynimkam!

simiona

Lollka, presne!

Beriem to však tak, že chyba je na oboch stranách. Príklad: Chlap randí krátko so ženou, ale tá ešte nechce sex. Tak to skúsi u inej, ktorá mu dá na prvom rande. Tak prečo by chlap ostával po ženou, ktorú musí dobyvať, keď je plno žien, ktoré sa s ním vyspia hneď? Načo sú vlastne vzťahy, keď sa človek trápi nad tým, či si jeho partner nenájde milenku, či nechodí za štetkami? Mne to vychádza, že najlepšie je byť single.

Ani ja netúžim mať deti. Ja som to vravela už od 6 rokov, že sa nechcem vydať ani mať deti.

Vtedy mi za to hlavne babka nadávala, že je to pomaly ruhanie. A teraz mi ta istá babka občas povie, že keby sa mohla opäť rozhodnúť, mala by namiesto 5 detí už len 2 a neskôr, nie od 18 rokov, ale neskôr a viac si užívala slobodu.

Ale aj tak majú občas rodinní príslušníci blbé poznámky a otázky, čo sa týka výdaja a detí.

Alebo taká situácia. Prídem na pár dní domov, k rodičom. Tiež majú otázky, kedy bude frajer, svadba? Pozeráme správy a tam ide akurát relácia o tom, ako Slováci rodia málo detí. Slovenky odkladajú pôrod, hlási moderátorka. Nič trápnejšie nepoznám.

Raz som chcela mať deti. Keď som chodila s prvým frajerom. Ten má však opustil kvôli inej, rozvedenej, ktorá mala 2 chlapcov z predošlého manželstva. A odvtedy opäť nechcem deti.

Lollka

Castym dovodom v dnesnej dobe preco zena nechce deti (nehovorim ze jedinym) je aj to, ze fakt velmi vela muzov je sebeckych. Kedysi sa ludia brali mladi a vacsina manzelstiev vydrzala do smrti. Hlavnym zivitelom bol muz, zena zas robila domace prace, starala sa o muza a o deti. Muza vtedy ani nenapadlo vycitat zene ze je k...a a prizivnicka pretoze vacsinou zaraba menej a na materskej je na neho financne odkazana uplne. Bral ako uplnu samozrejmost ze sa o rodinu financne postara a to ako o deti, tak aj o zenu. Dnesni muzi su uplne ini a su sebecki, casto ani nechcu deti a chcu si len uzivat, najlepsie vzdy po case s inou. A aj aj deti chcu, mnohi to vezmu yak ze ich jedinou ulohou je splodit a potom nech sa stara len zena, a to aj finacne. Sudia sa o vyzivne, nic platit nechcu alebo aspon co najmenej. A jak si ma jedna zena zalozit a takymto chlapom rodinu. Mnohe by iste deti aj chceli ale nenajdu toho spravneho chlapa na to, lebo tych je uz dnes velmi malo a tak nakoniec zostanu bezdetne.

Aliss

Suhlasim. A ako priklad uvediem seba. Ked sme sa pred rokom rozhodli s priatelom, ze by sme prijali babo, zistili mi, ze deti mat nemozem. Par dni som z toho bola mimo, ale potom sme si povedali, ze zvladneme aj takuto vec. Priatel je prosto dar z nebies :) Povedala som to len rodicom a surodencom. Na kazdej rodinnej oslave, kde bolo aj cez 40 ludi, som nic ine nepocuvala od kazdeho, len ponosy o tom, ze mam na dieta uz vek a kedy ho akoze mienim mat. A teraz otazka. Som povinna oznamovat kamaratom ci sirokej rodine, aky je moj zdravotny stav? Len preto, aby nemali sproste reci? Nie, nie som. Ide o princip. Mna nikoho maternica nezaujima, preco teda trapi niekoho ta moja? Raz som v obchode stretla kamosku. Zacala na cely kram vyzapovat, ze kedy konecne budem mat deti, ze ona ma uz dve a ja cakam asi na osvietenie. Vtedy som si povedala "a dost"...Starost druhych o zivot inych, je "super". Ale len vtedy, ak niekto o to poziada. Vy, co tak radi radite druhym, kedy je ten "spravny cas na dieta", prosim zamyslite sa, ci o vasu radu ktosi stoji :) :)

Sprostynarod

Musiclover TOP prispevok doslova vystihnuty! Ti ludia uz su drbnuti ako zdegenerovane ovce. Ti co decka nechcu, sa nestaraju o tych, co ich chcu, ale naopak?? V jednom kuse!! To je ako z vegetarianstvom, ti co sa tak stravuju nepresviedcaju inych o tom, ze by mali aj oni, ale naopak?? Doslova su ti ludia urazani masozravcami. LUDOM JEBE keby sa kazdy staral sam o seba bolo by o vsetkych postarane. Ale sproste ovce sa budu pchat inym do zivota, pokrytecke svine, a taki sa potom mnozia dalej a ich decka maju rovnake odporne geny zakernych ludi! Mimochodom chlap ktory opusti zenu len pre to, ze mu neporodi decko je KOKOT.

vaporwave

na svete je este stale dost ludi kt si radi nechaju nadiktovat predstsavy o niekotrych veciach inymi ludmi, tak na taketo "triky o normalnosti" mozu niektori jedenci "naletiet" a konat v rozpore so sv. predstavami ..

ale ked sa celosvetovo podporuje branie antikoncepcie a je to uplne normalne ze zeny/muzi roky robia veci pre zamedzenie potomstva, ze preco by sa antikoncepcia (hoci aj v podobe uplnej sex. abstinencie) do konca zivota mala brat ako mimo normu?

osobne si myslim ze nie je velky rozdiel medzi ludmi kt hladaju niekoho len na sex a niekoho na plodenie potomkov .. v oboch pripadoch sa kladie doraz na to ako pracuje dotycna so sv vaginou (vo vacsine pridadou hlavne zadarmo..)

alfA23 a preco by take mat vztahy nemohli? je to snad tvoj problem ze sa na take pre seba dolezite veci nepytas hned na zaciatku ale cakas tristvrte roka?.. pre mna je napr dolezite vediet o zdravot stave dotycneho/cnej takzne hned na zaciatku sa opytam kedy a naco sa bol/a testovat, co prekonal a tak..

Aliss

Mam kamaratku, ktoru to drzi od malicka. Kedysi sme sa samozrejme na tom smiali. 9 rocne dievca povie, ze nechce deti :D Ale tvrdi to aj teraz, ked ma 30....Samozrejme, ze je to mozne a povedala by som, ze aj vo svojej podstate normalne. Lebo vzhladom na to, ze nie sme vsetci rovnaki, nemozno niekomu prikazovat ako ma svoj zivot zit a co ma chciet alebo po com tuzit. Kazdy si moze vyberat, aj zena. A ano, aj v takej veci ako je dat zivot dietatu....