Chudnutie po štyridsiatke

Táto diskusia patrí k článku: Chudnutie po štyridsiatke
Chudnutie po štyridsiatke

Energetické potreby ľudského tela sa počas života menia. U žien sú tieto zmeny oveľa výraznejšie ako u mužov, pretože pôsobením hormonálnych zmien musí organizmus nakladať s cennými zásobami veľmi opatrne. Takáto opatrnosť pri spaľovaní kalórií sa nežnejšej polovici ľudstva väčšinou nepáči, avšak má svoje biologické opodstatnenie.

Janka0134

Mám skoro 50 a mne pomohli morské riasy, zo začiatku som pridávala do stravy a teraz užívam v kapusliach a som veľmi spokojná - -odkaz odstránený- :-)

Simona42

Ja mám o 10 kíl viac ako som mala pred dvadsiatimi rokmi a cítim sa výborne. Komu sa to nepáči, nech sa nedíva

Mária48

Je pravda, že je doležité ako sa cítime ale ruku na srdce, naozaj sa cítime dobre s kilami naviac? Samozrejme nemusíme vyzerať na 20 ale zdravou stravou a pohybom si udržíte nielen dobrú postavu ale aj energiu a psychickú pohodu

Kýčera

My-ženy sme nikdy neboli,nie sme a nebudeme spokojné s postavou. Ide len o to, čo tej-ktorej vyhovuje, ako sa v danom tele cíti,či má ešte dosť síl a energie /ak je nespokojná so sebou/ v staršom veku /od 50 hore/ niečo so sebou robiť. Väčšinou sú unavené životom a musia riešiť oveľa dôležitejšie záležitosti/peniaze,zdravie,../ ako je postava. Ten článok bol totálne hluchý, väčšina žien o tom vie oveľa viac ako napísala trenérka.

obličkaa

Ja mám známu, ktorá má asi 55 rokov a asi 50 kg. Keď som ju pochválila, že aká je pekne štíhla, tak len prevrátila oči a so sarkastickým humorom jej vlastným mi povedala, že ináč vyzerá 50 kg na mladej kočke a ináč na pani v preddôchodkovom veku, že by bola vďačná za každé kilo naviac. Tak len toľko na oživenie diskusie.

Kýčera

Čo chceš riešiť, alebo si nás chcela upozorniť na článok? Článok mi absolútne nič nedal. Po 40-ke priberajú aj muži, my máme menopauzu, oni andropauzu. U obidvoch pohlaví sa trávenie spomaľuje, tažšie sa trávia sacharidy, treba obmedzovať jedenie chleba a pečiva,už ho toľko nepotrebujeme. To, akú postavu budeme mať závisí od genetiky, zdravotného stavu/znížená/zvýšená činnosť štít. žľazy,.../, liekov, kt. užívame/kortikoidy, antidepresíva,.../,prekyslenia org., príjmu a výdavku energie,...A vôbec nie je nezdravé, ak máme postavu ako v 20-ke. Dôležitá nie je postava, ale ako sa cítim ja.