Zápal jazyka (glositída)

Táto diskusia patrí k článku: Zápal jazyka (glositída)
Zápal jazyka (glositída)

Zápal jazyka môže byť rozlišná zmena povrchu jazyka, a to i taká, pri ktorej nejde o klasický zápalový proces. Len zriedka ide o samostatné ochorenie. Najčastejšie sa vyskytuje pri chorobných procesoch tráviaceho traktu, ale i pri mnohých infekčných chorobách. Zmeny povrchy jazyka sú pri niektorých chorobách typické a pomáhajú pri určení diagnózy.

Sonie

No, ATB nepomôžu ani rôzne výplachy. ja vidím skôr tú príčinu v tráviacom trakte, je to iste alergia na niečo čo neznášaš. je tam toho veľa napísané, musíš sama pátrať kedy ťa to páli viacej a kedy menej, podotýkam že to nie je ľahké, môže ťa to trápiť mesiace a možno aj roky.

Sonie

Skúsim ti poradiť, ale laicky. Nepíšeš koľko máš rokov, v staršom veku by mohlo to pálenie spôsobovať vysychanie slizníc. Pálenie sa môže vyskytnúť aj pri rôznych rozdielnych kovoch v ústnej dutine. Ďalšia možnosť je že máš problémy s trávením, prípadne alergiu na niektorú potravinu, pátraj či sa to po niečom zhoršuje. Posledná možnosť je znížená imunita. Ten článok som ešte nečítala, idem prečítať.

jolana546

Pani doktorka mam problem chodim us dva mesiace po lekaroch bola som na krcne brali mi viter z nosa usta aj krv a stale ma pali jazik cele usta brala som antibiotika aj take pripravki viplachovala som usta a stale ma to pali a neviem co mam robit a co mam robit a zakim bi som mala ist bdte taka dobra a dajte mi odpoved