Takže všetky minerálky na našom trhu boli testované a splnili kritéria iba dve, tak asi ani tas porovnaním z vodovodu nie je úplne košer
Minerálka
optimalny pitny zerim by mal obsahovat pramenitu vodu (nie z vodovodu!!! ), radsej balenu a mineralne vody. Tie si viete vybrat aj podla zlozenia aj podla chuti, na trhu je ich mnozstvo. Potom samozrejme pozor na rozdiel soda- bublinkova voda (nema mineraly, ma len bublinky!) a mineralky- tie maju zivotne dolezite mineraly- vapnik, horsik, sodik, draslin, zelezo a pod.
nie som si ista ci je fajn pit mineralku kazdy den
ja pijem kazdy len len mineralku, ale neviem ci je to uplne zdrave
vdaka za informacie
Veľmi pekne spracovaný článok, veľa informacii, vďaka :). Doma pijeme z minerálok hlavne Gemerku, kvôli jej vhodnému zloženiu, dopĺňa dennú potrebu životne dôležitých minerálov vápnika a magnézia, v optimálnom pomere 3:1 (Ca:Mg), čím pomáha zvládať každodenný stres, únavu. A ked máme problémy s trávením ,alebo palením žáhy, pre takéto prípady kupujeme pravidelne Fatru alebo Fatru Extra.
Slovensko je krajina bohatá na minerálne pramene. V súčasnosti poznáme vyše 1500 prameňov s rôznym chemickým zložením, výdatnosťou i teplotou. Minerálne vody sú v podstate veľmi zriedkavé roztoky rozličných solí, stopových prvkov a plynov.