Minerálka

Táto diskusia patrí k článku: Minerálka
Minerálka

Slovensko je krajina bohatá na minerálne pramene. V súčasnosti poznáme vyše 1500 prameňov s rôznym chemickým zložením, výdatnosťou i teplotou. Minerálne vody sú v podstate veľmi zriedkavé roztoky rozličných solí, stopových prvkov a plynov.

Iren 1

Takže všetky minerálky na našom trhu boli testované a splnili kritéria iba dve, tak asi ani tas porovnaním z vodovodu nie je úplne košer

vivi72

optimalny pitny zerim by mal obsahovat pramenitu vodu (nie z vodovodu!!! ), radsej balenu a mineralne vody. Tie si viete vybrat aj podla zlozenia aj podla chuti, na trhu je ich mnozstvo. Potom samozrejme pozor na rozdiel soda- bublinkova voda (nema mineraly, ma len bublinky!) a mineralky- tie maju zivotne dolezite mineraly- vapnik, horsik, sodik, draslin, zelezo a pod.

Denisa11

Veľmi pekne spracovaný článok, veľa informacii, vďaka :). Doma pijeme z minerálok hlavne Gemerku, kvôli jej vhodnému zloženiu, dopĺňa dennú potrebu životne dôležitých minerálov vápnika a magnézia, v optimálnom pomere 3:1 (Ca:Mg), čím pomáha zvládať každodenný stres, únavu. A ked máme problémy s trávením ,alebo palením žáhy, pre takéto prípady kupujeme pravidelne Fatru alebo Fatru Extra.