Začala som brať antikoncepciu, pretože behom troch mesiacov som musela ísť dvakrát na operáciu kvôli cystám na oboch vaječníkoch a keďže som ešte mladá a deti chcem mať je to trochu nebezpečné.
Problém je, že som senzitívna a trochu labilná. Skúšala som už aj minulý rok brať, ale nedopadlo to dobre. Podráždenosť, výkyvy nálad za absolútne hlúposti - chvíľu som mala pocit, že všetko má zmysel a inú chvíľu som myslela, že už neudržím slzy a mala som sto chutí vypariť sa z tohto sveta. Keby sa to naozaj dalo ovládať, bojujem s tým, ale mám pocit, že ono to tak trochu zametá so mnou.
Iná možnosť však nie je a ja mám naozaj pocit, že sa zbláznim. Prosím vás o radu. Psychológ radí prestať brať a gynekológ zas odporúča neprestávať, ale ja som už naozaj unavená a okrem toho mám priateľa a bojím sa, že ak ma bude vídať ako kopu nešťastia nechá ma, pretože je pravda, že ma spoznal ako celkom vyrovnané a usmievavé dievča a myslím, že aj keď mi to nepovie trápi ho, čo sa so mnou deje.
Nemáte nejakú radu, skúsenosť alebo snáď antikoncepciu, ktorá toto nespôsobuje aj keď je to veľmi individuálne?
Ja už naozaj neviem....
lyndinette 30 som tiez brala a prestala, bolelo ma neustale v podbrusku, a tiez strasna naladovost, vybusnost, nervozita, depresia. teraz beriem Diane 35 a neviem ci to obsahuje nejake antidepresiva ale som kludna, spokojna, pozitivne naladena.
Lindynette 30. Ibaze rok dozadu som skusila Yaz a Chloe a robili mi to iste. Citala som ze pohyb pomaha a preto chodim cvicit ale to tiez nepomaha..
to sa neda povedat presne znacka pretoze kazda antika posobi na kazdeho uplne inak...skus vyskusat inu..
a aku beries?