Chcem pomôcť anorektičke

Príspevok v téme: Chcem pomôcť anorektičke
zirafka4444

Moja spoluziacka sa nám doslova stráca pred očami. Keď som v septembri nastúpila do školy, tak to bolo celkom milé dievča, bola síce chudá ale ešte mi to nebolo podozrivé. Snažila sa stravovať veľmi zdravo a bola veľmi dobrá žiačka. Ale v poslednom čase je to stále horšie a horšie. Už takmer nič neje, okrem zeleniny ktorú si krája na malilinké kúsky, stále je jej strašná zima, je úplne slabá, bledá, vyzerá až choro a samozrejme je veľmi chudá...utiahla sa do seba, a všimla som si že si stále pozerá obrázky jedla...dosť sa o ňu bojím ale neviem ako jej pomôcť, prosím poradte mi :)

zirafka4444

neviem ci sa z nou o tom da normalne porozravat, ona sa tejto teme vyhyba ...
niekedy mala aj biely jogurt ale teraz uz nie, este aj tej zeleniny je coraz menej a menej a s tou telesnou je to dost zle, chodili sme na plavaren ale ona uz nedokaze vojst do vody, lebo je jej zima a nevie ani plavat, ani behat a robi jej problem zdvihnut pol kilove cinky...
ona inac vraj bola trochu pri sebe, asi tak pred rokom a odvtedy len chudne a chudne...

kika99a2

ja by som sa jej to opytala,ako dobra kamoska.A vysvetlila jej nech to nebere s urazkou ale je odporne ked sa chlapec diva na kosti ...dnes to neje taka mda a take myslineky ohladom toho.
A co ma na desiatu?iba tu zeleninu?nevies kolko vazi a meria?
A ked mate tv,cvici ,,o dusu,, alebo sa jej vyhyba?

aj ja ked sm mala ppp som pozerala na obr s jedlami

najprv sa jej sus opytat ci je chuda geneticky ze sa jej opytaj jes vela doma?ked odpovie ze hej tak skus ju pozvat niekedy na pizzu ako bude vnimat jedlo a tak..a este sa jej spytaj ze ked doma tolko zje tak preco sa tak nestravuje v skole?proste vyhladajav suvisle otazky ale ked ti povie ze ,,normalne,, tak sa jej to opytaj...vyhladavaj suvislosti proste :)

zirafka4444

myslim ze ma nejake problemy s rodicmi, inac by to nedovolili, ale minule bola u školskej psychlogičky tak dufam že s tym niečo aj robi ale dosť sa o ňu bojim

delphia

a kde ma svojumamu? ta tonevidi, ze s dcerou nie je nieco v poriadku?! hrozne...

skus sa s nou porozpravat a upozorni ju na fakt, ze moze velmi ale velmi zle dopadnut. porad jej, aby navstivila psychiatra. inac jej pomoct nemozes. je to svojpravna osoba, takze sa rozhoduje za seba a hoc jak jej chces len to najlepsie, sama musi podniknut kroky za zachranu seba a svojho zivota.