mam absolvovat kontrolu oč.pozadia,kvoli zisteniu diagnozy vysokeho krvneho tlaku. Ako prebieha tato kontrola? pocul som že do očí nastriekaju neaky roztok,a svetlom lekar skontroluje oči. Ale pocul som aj že do očí tento roztok nestriekaju. ako je to???
vyšetrenie očneho pozadia
Ahoj Majka, urcite sa toho odvtedy uz zmenilo dost. Najlepsie spravis, ked sa poinformujes rovno u nejakej kliniky. Tuto ocna-ambulancia.sk som nasla jednu stranku, kde je viac klinik kde mozes zavolat a spytat sa na co potrebujes
Zdravim vas, nasla som tento prispevok ale vidim ze uz je dost stary,je este aktualne to co sa tu pise alebo sa to odvtedy nejak zmenilo?
BOL SOM NA TOM VYSETRENI OCNEHO POZADIA. doktor mi ale do oci nenastriekal žiadny roztok,ihned mi pozeral takym pristrojom do oci(modre,zelene svetielko),a potom zmeral očny tlak. vysetrenie dopadlo ok. Je mozne toto vysetrenie ocneho pozadia aj bes nastriekania roztoku na rozsirenie zreniciek?????
lucio, nemusis s doprovodom, nie je to az take zle.
nebudu ti striekat do oci, nakvapkaju ti do oci atropinove kvapky, co sposobi docasnu paralyzu zreniciek, takze ostanu rozsirene pocas vysetrenia. zadny segment oka, teda sietnica sa vysetruje pomocou lampy a samozrejme reflexne by sa ti zrenicky zuzili a pozadie by nebolo mozne dobre sledovat.
slnecne okuliare ti kazdopadne bude treba, ak je slnecne pocasie, slnecne svetlo by ti sposobovalo az bolest alebo by bolo velmi neprijemne. pozvolna ale prechadza ta paralyza, za take dve-tri hodinky od vysetrenia.
soferovat by som neodporucala, ale hromadnym prostriedkom si urcite poradis aj bez doprovodu. (poznam vsak cloveka, co si odsoferoval aj po tomto vysetreni, nikdy vsak nevies, co sa moze stat a podla rozsirenych zrenic by ta policia hned brala na odber krvi na zistenie pritomnosti omamnych a psychotropnych latok v krvi) :-)
no uz neviem ako dlho trva to zle vydenie,ale pre istotu si zober slnecne okuliare,s tym to bude lepsie :) mne to neskoro povedali,ale ked som po vysetreni prisla domov dala som si slnecne okuliare a bolo to lepsie..
aha,takze ani soferovat? cca o 9 hod mi to budu robit,a o 2hodiny uz mozem soferovat?
takze
..tajze chod tam s doprovodom :)
Nakvapkaju ti do oci ten roztok,a chvilu musis pockat a potom ti to lekar pozre s takym pristrojom,budes trochu zle vydiet,nebudes vediet par hodin zaostrovat,ale to prejde...