Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zdravotnicky zachranar

Príspevok v téme: Zdravotnicky zachranar
737NG

zaujimal by ma nazor alebo vlastna skusenost. ak by sa clovek chcel stat zdravotnickym zachranarom, ako to dosiahnut. totiz staci stredna skola s maturitou to viem a k tomu tato nadstavba, ale...

na to aby si clovek spravil nadstavbu potrebuje zmluvu so zachrankou alebo zachrannou sluzbou /banska a pod/ na druhej strane ale tuto zmluvu neziska bez uvedenej nadstavby, lebo je defacto nekvalifikovany na tuto pracu.

ako sa to da poriesit ak clovek pracuje v inej oblasti, ale v buducnosti by chcel robit zachranara..
denne studium uz udajne 2 roky neotvarali
a na dialkove treba vyssie spomenutu zmluvu..

budem vdacna za akykolvek nazor..

Alexa_1

So SPŠ elektrotechnickou sa na RZP určite nedostaneš.
Máš na výber: buď pôjdeš na pomaturitné štúdium Zdravotnícky záchranár alebo na bc. štúdium Urgentná zdravotnícka starostlivosť, všetko na denné štúdium.
Otvárajú aj diaľkové štúdium, ale tam musíš pracovať pri RZP aspoň 5 rokov a aj aktuálne keď sa hlásiť na školu.
Ja idem tento rok už na Mgr. Urgentnej zdravotnej starostlivosti, ale nešla by som ešte raz.
Neviem čo ťa zaujalo na tejto práci, ale s SPŠ elektrotechnickou to nepôjde.

sefaa

ahojte, vedel by mi niekto poradit, ci mozem pracovat v zachrannej sluzbe ako zdravotník bez toho ze by som mala zdravotnícku strednu skolu ? chalan co nas ucil prvu pomoc na autoskole vravel ze robi aj zachranara , a ma strednu skolu elektrotechnicku, a bakalarske studium na VS, lenze ked si to hladam, vsade pisu ze je potrebna stredna skola zdravotnícka.. Ja mam strednu skolu informacných studií... Nesli ste tak niekto na vysoku zdravotnicku a poprípade kam?

marek25

najprv si urobiš strednu zdravotnú skolu a potom 2 roky na zachranara ked skončiš možeš robit v rzp, ate,hazz,hzs,vzs

Agnes999

Ono to je pekne pomahat ludom, ale toto povolanie je dost tazke a narocne. V provom rade ta budu volat k vselijakym alkoholikom a asocialom, ktori mozu byt aj agresivni. No a potom tie stavy po nehode, tiez nie moc pekny pohlad. Ked zachranis zivot, urcite to potesi, ale musis ratat aj s tym, ze nezachranis vzdy, vzdy sa bude stavat aj to, ze ti niekto umre. Podla mna sa na to ale ciastocne da zvyknut, zacat byt necitlivy a nepustat si to moc k telu. Ale neviem, ci si na to dokazu zvyknut uplne vsetci. Vsak sa prip. skus spytat nejakeho zachranara, ako to on zvlada a ake mal zaciatky.

DianaR

Dobrý deň,
možno mám kus nezvyčajný problém a práve preto by som sa chcela poradiť s niekým kto je priamo "v praxi".
Som študentkou gymnázia v 3. ročníku a rok maturujem. Biológia, chémia a fyzika mi nerobí žiaden problém, vlastne ani jeden predmet, ale láka ma medicína, resp. záchranárstvo. Môj problém ale spočíva v tom, že som dosť citlivej povahy a keď vidím krv, alebo stačí odpadnutého človeka mi je zle. Chcela by som sa spýtať či je možné, že si na takéto situácie zvyknem, alebo si mám vybrať radšej iný smer? ...predpokladám, že na RZP sa vyskytujú najviac asi stavy po nehodách,...?
Ďakujem veľmi pekne!

apoloma27

ahojte mam len sanitara urobeneho a chcem ist studovat este za zdravotneho asistenta no a ked chcem byt zachranar tak po asistentovi este tie 3roky bc to staci??? ak ste to niekto studovali v nitre chcem vediet ako funguje externa forma ako casto ste chodili dik odpiste prosim na mail apoloma@post.sk

zachranarnr

Takže aby som vám to objasnil z prvej ruky som záchranár a funguje to asi takto. Musíte si spraviť vysokú školu Bakalárskeho štúdia v odbore zdravotnícky záchranár. Toto štúdium má 3 roky. Z toho posledné dva praxujete priamo na záchrannej službe s ktorou má vaša VŠ uzavretú zmluvu. K vodičom. Každý kto chce robiť vodiča záchranky musí mať spravený sanitársky kurz. Nepotrebuje k tomu nič viac len kurz sanitára a nejakej tej prvej pomoci a vodičský preukaz. To že musia byť dvaja záchranári nie je tak že musia no keďže je záchranárov veľa a vodičov málo robí sa to tak že na RZP jeden záchranár šoféruje a na mieste nehody alebo teda kam ich pošlú spolupracujú medzi sebou ako dvaja záchranári. Odporúčam si pozrieť stránku : www.emergencyline.estranky.sk

hviezda01

no moj muz tam nastupil ako vodic,a popri tom si musel urobit kurz zachranara,pretoze vraj povolanie vodic v danej oblasti uz nesmie byt,musia byt obaja zachranary...