Aky je rozdiel medzi V-penicilinom a polosyntetickym penicilinovym antibiotikom? A aky vplyv to ma na antikoncepciu?..antikoncepcia:novynette
rozdiel medzi penicilinmi..
Prirodny penicilin-
encyklopedia.sme.sk
Prírodné sú produktom vláknitých húb a východiskovou zlúčeninou pri ich syntetickej výrobe je kyselina 6-aminopenicilánová.
tak si pozri toto-
www.sandoz.sk
dakujem za prispevky,ale moc mi nepomohli..pribalovy letak si viem najst aj sama,ale ako bzeny clovek sa tomu moc nerozumiem,ze co je co a ci to ma nejake ucinky..
novynette a lieky ktore sa ovplyvnuju
www.richter.sk
Penicilínové antibiotiká bránia dokončeniu syntézy bakteriálnej steny, a preto sú baktericídne. Na rozdiel od prirodzených penicilínov, polosyntetické penicilíny sú pripravované chemickou syntézou. V súčasnosti poznáme značnú časť mechanizmov bakteriálnej rezistencie na tieto antibiotiká, ako aj ich farmakodynamiku a farmakokinetiku. Znalosť týchto vlastností nám umožňuje optimalizovať ich správne využitie pri liečbe bakteriálnych infekcií. Kombinácia penicilínov s inhibítormi betalaktamázových enzýmov značne rozšírili ich použitie. Penicilínové antibiotiká, vrátane prirodzených penicilínov, sú i naďalej časťou palety používaných antibakteriálnych liečiv.
Kľúčové slová: antibiotiká, penicilíny, farmakodynamiká, farmakokinetiká, rezistencia, antibakteriálna liečba