Menzes - koniec rastu?

zuzanka98

to je len fam, nie je pravda ze prestane rast ja osobne som dostala menzes v 13 a prestala som rast okolo 17tky

dadusdus

Namyslím že by prestala rásť, dnes sú dievčatá o dosť vyspelejšie ako voľakedy ale že by menzes skôsoil koniec rastu, tak si nemyslím, skôr to záleží od iných faktorov hlavne genetika,no ak máš pocit že je na svoj vek nízka dala by som skontrolovať rastový hormón

gogora

Osobne si myslim, ze to je velmi individualne. Niekto prestane rast a niekto zase opacne este rastie aj ked uz dostal menstruaciu.

Mimi 155

Ahojte som Melánia a menštruáciu som dostala v júli 2020 bola som piatačka v ten deň som úplne nevedela čo mám robiť a nakoniec som to pochopila som rada že som to dostala. Ale ja už nechcem rásť . Meriam 155.

Patuss

Podľa mňa to neplatí...Moja sesternica dostala menzes v 10-tich a výškou sa rovnala ku svojím spolužiačkam. Dnes ma 19-násť a má skoro 180 cm. Prerástla svoju rodinu, dokonca aj otca.

thgttt

nevyrastie uz vela natolko logicky nastupom menstruacie sa zvysoje hladina zenskeho pohl hormonu estrogenu ktory sposobuje zatvaranie rastovych strbin preto su zeny nizsie nez muzi

juliass smajlo

Samozrejme ze este moze narast . rastove strbiny u dievcat sa zatvaraju okolo 18, takze sancu stale este ma.To ze po menzese sa nerastie su len famy - je to u kazdeho ine. vacsinou dievcata po menstruacii narastu od pasa hore , ale ako hovorim u kazdeho je to ine. napr. ja som narastla hlavne po menzese asi 10 centimetrov.

ronni

Ahojky...mam 13 a prvy menzes som dostala len niekedy teraz :)...a uz sa mi zda ze nerastiem. :((...mam 165cm a chcela by som este vyrast pretoze by som chcela byt modelka a tam minimalne potrebujem 170cm...bojim sa ze uz nevyrastiem a aj moj oco mi furt hovori ze som malicka a ze by som mala vieac jest...ale ked zacnem tak sa skor zvecsujem do sirky jak do vysky...pls...dajte mi nejaku radu ako vyrast :)