Nevie mi niekto poradiť, ako je to s prerušením štúdia u externého študenta? Nastúpila som teraz do 1. rocnika mgr. štúdia, ale zo zdravotných dôvodov nie som schopná momentálne ďalej študovať, chcem si dať rok prerušenia. Neviete, či sa táto žiadosť môže dekanovi adresovať kedykoľvek? Ak má niekto skúsenosť, prosím, podeľte sa. ďakujem pekne.
Prerušenie štúdia
sesternica tiež zo zdrav. dovodov nemohla dokončit semester, tak napísala cez semester žiadosť o prerušenie a na další rok znova normalne nastupila
nemala by si lepsie vybavit si individualny studijny plan?netusim sice akeho charakteru su zdravotne problemy ale pokial by si to zvladala studovat doma a odovzdavat seminarky a dochadzat na skusky keby bolo treba tak by to mozno bolo lepsie lebo ten rok by si nestratila
pokial ja viem, tak ked chces prerusit studium, musi sa uviest dovod. a ako si napisala, ak mas zdravotne problemy, tak ziadost ti urcite schvalia, len sa chod informovat na to studijne a povypisuj papiere. neviem ci nebudes potrebovat aj potvrdenie o tvojom zdravotnom stave..
jednoznacne sa informuj na studijnom oddeleni. tie referentky su tam presne na to, aby odpovedali aj na taketo otazky. nie kazda unoverzita ma rovnake podmienky, takze ak ti tu niekto nieco poradi, nemusi platit to iste pre tvoj pripad. vela stastia :-)
Veď práve, zdravotné problémy prišli až teraz, prijímačky boli ešte v pohode. Tak neviem. Chcela by som prerušenie a nie ukončenie aj z toho dôvodu, že po prerušení sa za štúdium neplatí, kým keby som ukončila štúdium a potom o rok normálne šla na prijímačky, počítalo by sa mi to ako "nadštandardná" dĺžka štúdia a už by som platiť musela... Vďaka, pôjdem na študijné, len som chcela, či náhodou niekto nevie niečo viac.
Tak ale nikde nema zarucene, ze by ju o rok vzali, keby si podala novu prihlasku:)
chorenka: nemam moznost ist sa popytat na studijne ?
tomu celkom nerozumiem sak ak si v prvaku tak nemas nic hotove teda aky je rozdiel medzi prerusenim a podanim novej prihlasky???