Čo je krupicová múka? prosím napíšte

vevericka

T650 je obycajna hladka..00 extra special je najhladsia...

ked pisu krupicovu muku..a ak taku nemas daj hrubu muku..krupicu nie ta je az moc hruba

datelinka

ja mam doma tiez jednu staru domacu kucharku a velmi casto sa tam spomina krupicova muka. tu nahradzam hrubou mukou. aj ked zas na jemne piskotove cesto na tortu (ak to teda ma byt jemna piskota, to neviem) by bolo lepsie hladku alebo polohrubu. na druhej strane, pri hladkej potrebujes ine ingrediencie, teda zmenil by sa ti cely recept. hladka, tym ze ma jemnejsiu zrnitost, ma aj lepsiu vazkost, alebo lepivost.
zaver: :-) ak mas v recepte krupicovu muku, pouzi priamo tuto, alebo hrubu. detska krupica je este o nieco hrubsieho zrna.
dufam, ze nebudes z nasich rad popletena a ze maminku naozaj prijemne prekvapis, nie naopak :-) drzim prsty.

odborníčka

nie je to to isté. Z krupicovej múky nikdy neurobíš krupicovú kašu. Krupicová múka je ešte hrubšia ako hrubá múka. Ale je to len múka. A pre info: múka T 650 je zas ešte hladšia ako hladká.

dobra vila

Nie je to to iste. Ak sa pise krupicova muka, mala by si pouzit tu. Da sa doslova tak kupit a ma balenie ako muka, len je na nej napisane, ze je krupicova.

Denz

aknitka-a mas pravdu:))
som si na to spomenul aj ja uz :)))
no fakt treba zistit ci je recept stary aspon 30 rokov alebo nie:)

aknitka

múka má pravdu. aj moja starká takú múku používala (bola aj balená ako klasická múka v papierovom sáčku), nebola to detská krupica. ale či ju dostať aj teraz v obchodoch netuším. kristinka a odkiaľ máš recept? ak je nejaký starší (od babky) tak možno preto je tam spomínaná táto múka. ja by som možno skôr použila hrubú múku namiesto tej krupicovej ako obyčajnú detskú krupicu.

múka

Výraz "krupicová múka", tiež aj "krupičková múka" používala moja babka pre hrubú múku. Asi by si mala použiť tú.