učenie

miminka

no ja mám dnes depku, neurobila som skušku, ale od zajtra začínam opäť od znova, dúfam, že túto už spravím, lebo ma asi porazi, toto je najhorší semester!!!!

veronika

velmi dobry je lecithin spolu s vitaminom E 100 mg staci, ale vitamin E sa nesmie uzivat dlhodobo/viac ako 2-3 tyzdne ak nebol naordinovany lekarom,pretoze vytvara depot v organizme ktory ma nepriaznivy ucinok a narusa hladiny inych vitaminov/Su ludia ktori sa ucia radi potichu, ini nahlas, alebo prechadzaju sa po izbe, kazdy si musi najst ten sposob sam..najdolezitejsia je ta koncentracia,s ktorou mas problem akurat.solezite je uvedomit si co sa ucim,porozmyslat chvilu o tom, ci tomu rozumiem , nielen drilovat naspamat.ja som si zvykla vsugerovat ako ma ten dany predmet alebo tema bavi a islo to lahsie.:-)vela zdaru v uceni!!

miminka

no myslím, že je vhodné, aby si si vyvetrala izbu a tiež som čítala, že sem tam sa treba prestať učiť a zacvičiť si, lebo keď sa učíme, tak si zaťažujeme ľavú hemisféru mozgu a keď cvičíme tak pravú. Inak neviem

marikaaaa

miminka, a nepoznas nejaky system ako sa naucit napr. tu 400 stranovu knihu alebo nieco podobne, ked ma toho clovek strasne vela?

miminka

no dokážem sa učiť aj do noci, lebo inak sa to nedá stíhať, aj teraz sa učím takú 400 stranovú knihu a mám na to dnes a zajtra. mne by asi moc nepomohlo, keby som si to llen prečítala. A inak na jazyky je fajn telkáč. to ako fakt sa ti rozviaže jazyk - ja som sa tak naučila nj aj AJ.

Luke27

miminka: to máš bobre že sa dokážeš učiť tak dlho. ja to nedokážem mne mozog vypína okolo 23 a už to nejde. No ja mám trochu odlišný štýl učenia. Ja to praste prečítam 2 max. 3x a ak toho je velmi velmi vela tak len 2x. a necham to tak. idem večer skôr spinkať a na ďalší deň písomečka na jednot max. na dvojku, no bohužial takto ja nedá učiť cudzí jazyk. Neviete mi poradiť že ako sa mám učiť cudzí jazyk? na rok maturujem a bojím sa že nezmaturujem síce mám doposial 2 z Nj ale ja nevie, teoria v pohode no ta slovná zásoba nieje podla mojich predstáv. Tak ako sa naučím slovíčka? z inými predmetmi nemám problém. PS: ak sa vám ťažko učí počul som že pomáha systematické učenie,t.j. učenie sa na každú hodinu ale nie biflenie le prečítať pár krát. neviem nemôžem posúdiť, ja si z hodiny vela pamätám a pred písomkou dom prečítam. No stáva sa mi že zabúdam kam som dal veci čo mám spraviť, čo som chcel povedať, ale čo už zvyk je zvyk. PS2: študujem geodéziu kartografiu a kataster už 3rok

miminka

ja si to dávam len keď sa potrebujem učiť, jednu si dám ráno a druhú večer, keď sa chcem dlho učiť. ale často používam aj guaranu, lebo hlava by sa aj učila, ale telo už nie. a ešte ak nestíham a už ma veľmi bolia očká, tak si zvyknem nakvapkať visine na unavené oči a fičím až do rána.