byvanie

Príspevok v téme: byvanie
!janka

Ahojte, mam taky problem, teda aspon pre mna je. Prave riesime s priatelom otazku stahovania. Byvame v malo bytiku, ale kedze sme studenti a v priatelovej rodine sa vyskytli nejake trapenia, a teraz aj financne problemy, musi a aj chce pomahat mamine a sestram aj financne hoci sam nema dost penazi ani na to aby prezil....., prave preto sa potrebujeme prestahovat, do bytu k niekomu, vyjde to lacnejsie, ked budeme v byte 5 ludia ako ked sme dvaja...., lenze problem je v tom, ze sa bojim ci to psychicky zvladnem, nemam rada spolocnost, mam rada svoj klud, pokoj, a to aj priatel..., bojim sa ze to tam nevydrzim, lenze ak ostaneme tu, tak priatel nemoze pomoct rodine....., viem ze je malichcerne riesit moju psychiku oproti ich problemom rodinnym, ale u mna sa striedaju take obdobia, ze najradsej by som pomohla aj im tymto, a potom prave to sebecke obdobie, ked chcem mat svoj klud....,som uz z toho zufala, mam chut buchat si hlavu o stenu ked si pomyslim ze musim byvat s viacerymi cudzimi ludmi

!janka

5 izieb tu je....nastastie su tu dve kupelne a dve wc, takze sa to da....ja sa tak po tejto skusenosti tesim na vlastne ze az........

!janka

dakujem darika.
mne to pride take divne, lebo ti ludia vobec nevyzeraju ako bordelari, ja som si prave myslela, ze ja s tym budem mat problem, ale tak nech ma bordel kazdy vo svojej izbe ked chce pre mna za mna, ale aspon spolocne priestory by mohli upratovat. su tu ludia ktori za sebou upracu, ale potom aj taki, ktori maju tri dni spinave riady na linke a vobec ich to netrapi, este si donesu dalsie.....ale tak co uz.....niekto take veci nepovazuje za dolezite....a prave to ma drzi nad vodou, ze to nie je navzdy....teda dufam :D

darika

Janka
spravne.Nerob si hlavu z veci,ktore sa netykaju vas,pokial vy dvaja drzite spolu.Je to tazko ignorovat,ked musis zit s humusakmi,pretoze tam zijes aj ty.
Ale...nech sa deje cokolvek,vy dvaja si len povedzte,ze ste tam preto,aby ste si pomohli a ze to nie je navzdy.

!janka

Ahojte, tak, prestahovat sa nemozeme, nenasla som nic lepsie a ludia budu vsade rovnaki.....ucim sa ignorovat, vraviet kazdemu co si myslim v miernejsej podobe, aby sa niekto neurazil....priatel tiez konecne pochopil, ze som mala vo vela veciach pravdu, a mna zaroven trocha skludnil, ze sme s tym museli pocitat.....co sa tyka tolerancie, som rovnaka ako ostatni..., takze tolerancia veskera zadna, ale nebudem to uz riesit.....smeti tu nikomu nevadia, tak uz dva dni obchadzam plny smetny kos, kedze som ho vyhadzovala asi dva tyzdne len ja, plus raz niekto druhy, tak som sa rozhodla sa na to dlabat,len nechapem ako niekomu nevadi,z e prepcha kos az tak, ze z neho smeti vypadavaju, zbierat uz po nikom nebudem, raz som to spravila a konec...kupelku a toaletu som umyla, len tu co pouzivame my, na druhu kaslem, kedze ten kto mal upratovat cez vikend vsetko sa na to vykaslal.....neviem ako dlho to takto vydrzim, ale asi nic ine ako byt ignorantsky a flegmaticky mi v tejto chvili nepomoze......co uz....bohuzial 100eur usetrenych je dost penazi, takze musim vydrzat, aj ked neviem dokedy este vydrzim chodit okolo toho kosa.......

google

Janka, ked zijes s viacerymi cudzimy ludmi nikdy nebude sulad medzi vami. Vzdy sa najde niekto/nieco co ti bude vadit. Ludi naozaj spoznas az ked s nimi byvas. Ja som takto pred 5 rokmi isla do podajmu s mojou (vtedy) najlepsiu kamaratkou. Zhorsilo sa to tak, ze uz vobec nekomunikujeme. Musis casto privriet oci, aby si sa z toho nezblaznila.... Pokial mas v byte cisto, sucho, teplo nad ostatnym musis len mavnut rukou...raz budes vo svojom....

!janka

iwika, tak hadam viem co som kupila, co sa tyka toaletaku napr........, ostatne veci mame zvlast v polickach, v inej skrinke, vsetko osobitne, ale aj tak je to jedno...., niekto to toleruje, ini nie, mne nevadi, ze pouzivaju moje riadyy, len nech to aspon umyju poriadne po sebe.....uvidime co sa z toho vykluje....a dakujem za typ:D
darika, dakujem, my toho uz mame tolko za sebou, len neviem ci sa mi este chce brat ohlad na druheho...., uvidim....snad to prejde po case, vo mne sa to vsetko vzdy plni a potom to vybuchne.....

iwi_ka

Tak som rada, že máš v priateľovi podporu a držím Vám obom palce. Inak k tým veciam, ak nechceš, aby ich niekto používal, je najlepšie držať ich u seba v izbe alebo vo vyhradenej poličke. Prípadne sa ich popýtaj, aký majú systém napr. ten toaleťák, či to nechápu tak, že je spoločný, ono sa tiež občas môže stať, že si niekto Vaše veci pomýli. No a čo sa týka umývania riadu a upratovania, tak dospelých ľudí neprevychováš. Ja to riešim akože vtipnými poznámkami, napr.: Umyješ ten tanier skôr ako odpochoduje, a pod. inteligentným ľuďom väčšinou stačí naznačiť.

darika

janka
no,kym som precitala,ako ste nakoniec skoncili...Som na teba myslela cez sviatky a po nich,ako sa vam dari.To vies,100 ludi,100 chuti.Niekto si proste len uziva a niekto chce prezit,aby bolo lepsie neskor.Toto bude ten vas pripad.Asi ste mali len smolu.Nervozna zenska s dietatom,baba v nohavickach...No,uz to nejak vydrzte a uvidite.Cesta sa vam ukaze ako dalej mate ist.Vy dvaja sa len zasmejte,a pomyslite si.Zvladnete to.Uz ste horsie zvladli kym ste sa rozhodli takto.