neviem sa vnútorne vysporiadať s tým, že priateľ je taká "dobrá duša", že robí "aupair" deťom svojej sestry, kedykolvek ho o to požiadajú.dokonca pár krát to zasiahlo aj do našich plánov-odriekol ich- čo mu bolo vytknuté. nie je to často, ale mám obavy. tie deti mám rada, dokonca chápem aj to, že momentálne býva s rodičmi a je v centre diania, ale neviem si reálne predstaviť, že ak budeme žiť spolu, tak švagriná mi dá deti "do opatery" kedykolvek bude potrebovať, on nedokáže povedať nie, lebo je zvyknutý pomáhať a ja to budem brať ako zásah do súkromia. sú moje obavy oprávnené? vopred ďakujem za názory...
Priateľove povinnosti voči rodine - hranice...
ďakujem za vaše názory.
rada by som troška upravila svoj postoj k veci a dokázala priateľa lepšie pochopiť.
ja nemám takéto skúsenosti, beriem to zatial, ako by to malo byť časom namierené proti našim potrebám, či na ich úkor,ak budeme spolu raz žiť, či už len vo vzťahu- a z toho pramenia obavy-možno je to prehnané...
a to este spolu ani nebyvate a uz ti to zasahuje do sukromia? ty by si svojej sestre nepovarovala dieťa keby to potrebovala?
Alzbeta
Si stastna zena a bud vdacna za takeho priatela.Ty len mozno trosku ziarlis,ale neskor prides nato,ze nie je nad dobre vztahy v rodine a nie je nad to,ked sa mas na koho obratit.Raz budes mat aj ty deti a ver,ze je velmi tazko kdekolvek ist,ci uz do prace,alebo len tak na kavu a prosit sa niekomu o jednu hodinku.Ja som vyrastla bez otca a nasla som ho ako dieta v mojom krstnom otcovi,ktory este vtedy deti nemal.Nie je nad to,ked raz pri tvojich detoch,namiesto za suknami a po baroch sa tvoj partner bude venovat detom.Ty si len najdi vztah ku jeho sestre.Ved mu mozes aj sama navrhnut,ze sa budes starat s nim.Nezacni mu to hlavne vycitat.Chlap,ktory ma rad deti,neznesie zenu,ktota da prednost niecomu inemu.Vaz si co mas.
ja neviem presne odhadnúť ako je to často, nebývam s ním.
ja si len celkom jasne neviem predstaviť, že ak budeme raz spolu žiť, bude to fungovať nejak tak podobne, lebo mám pocit, že je to brané ako samozrejmosť...
moji súrodenci nemajú deti zatial.
Sama pises, ze to nie je nejak casto,(mozno by nebolo zle, keby si sem napisala,ako casto strazi sestrine deturence). Ja mam mladsieho brata, zenateho a tiez pomaham kde sa da, velakrat prisposobujem alebo rusim plany koli nemu. Ale je to moj brat a poial mozem, tak mu pomozem, viem ze by on pre mna urobil to iste.... kazdy mame ine hranice, co jednemu vadi, inemu nevadi. Ale podla mna tazko pisat nazor, ked si nenapisala ako casto ho sestra ziada o strazenie deti, lebo je to urcite rozdiel ak by to bolo kazdy den a ine je to ak by to bolo raz za dva tyzdne napriklad...
alzbe- je to pekne od neho...mala by si si to vazit.
Ak sa chova on teraz takto....ver ze aj k vasim detom bude pozorny stale .
Aak budete potrebovat pomoc aj vy...zrejme sa tiez budete mat na koho obratit.
V mnohych rodinach to zial takto pekne nefunguje.
áno rozprávala som sa s ním o tom- nie raz, ked bola vyhrotená situácia.
on to berie normálne, vraj ako pomoc najbližším- je na to zvyknutý...ale ja nie...obávam sa, že je to prehnané.
chcela by som čítať názory nezaujatých ľudí...
su opravnene...rozpravala si sa s nim o tom?