Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľove povinnosti voči rodine - hranice...

Príspevok v téme: Priateľove povinnosti voči rodine - hranice...
alžbeta

neviem sa vnútorne vysporiadať s tým, že priateľ je taká "dobrá duša", že robí "aupair" deťom svojej sestry, kedykolvek ho o to požiadajú.dokonca pár krát to zasiahlo aj do našich plánov-odriekol ich- čo mu bolo vytknuté. nie je to často, ale mám obavy. tie deti mám rada, dokonca chápem aj to, že momentálne býva s rodičmi a je v centre diania, ale neviem si reálne predstaviť, že ak budeme žiť spolu, tak švagriná mi dá deti "do opatery" kedykolvek bude potrebovať, on nedokáže povedať nie, lebo je zvyknutý pomáhať a ja to budem brať ako zásah do súkromia. sú moje obavy oprávnené? vopred ďakujem za názory...

alžbe

ked zavolajú z nenazdajky a ideš, tak sa asi nestíhaš tešiť.
chápem aj názory mamičiek, nemám zatial deti, a som rada, že čítam rôzne názory na vec. Ďakujem všetkým

darika

baby,moj posledny prispevok v tejto teme,pretoze ako vidim ani jedna tu este nemate deti a zatial ste to nezazili co je to,prosit sa cudzim o pomoc.Ja chapem,ze chcete byt s tymi vasimi partnermi aspon chvilku casu,ale...netreba byt sebec,ked ide o pomoc.pokial to niekto robi s radostou,ten kto zneuziva je hlupak,ale...co ak ten,kto pomaha,sa na tie sestrine deti tesi.je to tiez krv a toto vycitat je asi ozaj lepsie tu na nete ako priamo do oci.malokto si da dopustit na svoju rodinu.a skutocne,nikdy by som nerozmyslala nad ty,ci pomoc surodencovi s detmi nie je prehnany.

alžbe

dík anonym za podporu- si si prežila svoje, dokážeš pochopiť moje obavy zo situácie.
ale pravdou je, že nejde len o stráženie detí, ale celkovo o požiadavky hocikoho z jeho rodiny, kt. si váži- čo chápem.
ja sa proste obávam, že ak by som s ním žila, zasahovalo by nám to do života, preto vyvádzam, ale on tomu asi nerozumie celkom o čo mi ide, berie to ako samozrejmosť všetko o čo ho požiadajú.
a nepozastavovala by som sa nad tým, keby nám to nezasiahlo pár krát do plánov, aj ked sa snaží, ale istota nie je...

anonym_6805

inac ludia si asi uvedomujem,ze tu trosku prehanam,ale neda mi to a je mi trosku luto dalsich a dalsich ludi,ktori tymto prechadzaju...lebo u mna to tiez zacalo najprv nevinne a postupne si ludia na to zvykali a ja som si zvykala neodporovat a takto som dopadlo,no ja len tolko,berte si zo mna priklad :-))

anonym_6805

vies co? on moze byt rad,ze ta ma taku silnu osobnost pri sebe ako si ty,lebo ja by som to bez mojho priatela tiez nezvladla,on je tak silny a triezvy a pomaha mi byt odolnou voci tlakom zvonka,on ma tiez svoje zasady a hranice,cez ktore nepusti a to je ONO!
ved ten tvoj priatel nemoze toto brat ako povinnost,ale iba ako jeho dobru volu,nie? povypravajte sa este o tom a nech fakt neni naivny,ved oni vedia,ze ich lubi aj keby im tu auipair nerobil...ja si to teraz ani predstavit neviem,ze by aj moj partner bol taky aj ja no kam by sme takto prisli? asi do blazninca a ti ktori nas vyuzivali by sa este cudovali,ze preco,lebo im by to nedochadzalo,ze oni nas vystavili a nerespektovali nasu slobodu...

alžbe

nepísala som presné čísla:)ale typujem raz do týždna sa to deje u nich doma:) preberie to na seba, ked sa odsťahuje od rodičov- z centra diania?

darika

je pravda,ze pomoc netreba zneuzivat,ale Alzbeta v jej teme pisala,dokonca sa mi zda,ze 2x,ze to nie je casto,takze...tam to nevidim ako zneuzivanie.

alžbe

presne tak anonym, to som sa mu snažila vysvetliť. on mi tvrdí že je to o budovaní vzťahov a dokazovaní, že ich má rád, takýmto spôsobom v rodine, ale ja sa obávam, aby to neprerástlo cez únosné miery, ked to nechám tak...
nepokladám sa za egoistu, ked myslím vo svojom živote aj na seba a filtrujem cez to požiadavky iných- tak to má byť- môj život, moje rozhodnutia...

anonym_6805

DIKY :-)
a ten tvoj priatel si mysli,ze ked odmietne sluzbu svojej sestre,ze sa na to nastve? spytaj sa ho na to,ze ci z piatich raz co tam ide je vsetkych 5 z jeho vlastnej vole,alebo vole jeho sestry,to by ma zaujimalo,potom mozes vediet aky je uprimny a ak ti povie,ze iba trebars jeden krat mu to z tych piatich nevadi,tak je nacase s tym nieco robit...a treba najprv zacat mysliet na seba a az potom na ostatnych,tak toto sa ja teraz ucim :-)

titiiii

Ludia radi zneuzvaju dobrotu druhych hlavne ked sa dajuu.
Nedajte sa a rozmyslite si komu poviete ano a komu nie!