caute,je tu prosim vas niekto kto uz zazil alebo to ma prave teraz tak ako ja?? potrebujem vediet skusenosti a nie to iba citit na sebe alebo o tom len citat,mne sa to stalo presne pred tyzdnom,dnes uz idem na druhu terapiu,ale nemozem tomu uverit,ze vyliecenie z toho moze trvat tak dlho :-(
Burnout alias vyhorenie
Ahojte, na mňa to prišlo presne pred rokom. Veľa som pracoval, zabúdal na oddych a na svoje potreby. Tri mesiace som bol doma, skúšal som to zvládnuť sám. Nedokázal som pracovať, úzkosti, nespavosť, katastrofické myšlienky a mnoho iných symptómov. Chodil som na terapiu, no nevylízal som sa z toho. Po troch mesiacoch som skončil na psychiatrii kde som dostal poriadnu porciu antidepresív. Stav sa zlepšil cca po mesiaci a lepší sa dodnes. AD postupne vysadzujem. Chodím aj na terapiu. Nie som stopercent fit, ale verím, že som z najhoršieho von. Bol to najsilnejší zážitok môjho života. Tak, dúfam že to dotiahnem do úspešného konca. Aj keď to radikáne zmenilo môj život som za to rád.
syndrom vyhorenia je typicky pre pomahajuce profesie -socialna praca v terene, lekari, zdravotne sestry, vyvija sa aj niekolko rokov potichucky a jedneho dna bum...clovek je vycerpany po psychickej stranke, ale aj po fyzickej, nelieceny mava zhubne nasledky na psychiku...
ahoj, zazila som, bolo to zle... fyzicky dlhodobo unavena, az ustvata, citila som unavu ako taku rozvlacnu bolest po tele, psychicky som bola uplne ubita, vrcala som na kazdeho, bola som vybusna atd. atd.
chcelo to zastavit sa, nechala som pracu co ma nicila takto psychicky, odstrihla som ludi, ktori ma emocne manipulovali a ziadali odo mna dokonalost, zacala som relaxovat a robit veci co ma bavia. znizila som stres na najmensie mozne minimum. chce to prosto dostavat sa do pohody a stopnut vsetko, co ta k vyhoreniu dostalo.
Macca- presne:)
en.wikipedia.org
tak o tom som este nepocula teda..
Mam pocit, ze je to totalna fyzicka alebo dusevna vycerpanost
mozte mi to objasnit,co je to? dakujem
Čauko, ja mám tiež syndróm vyhorenia. Spadla som do ho pred 3 mesiacmi doslova zo dňa na deň. Teraz som na AD, trošičku to pomohlo, ale nieje to žiadna sláva. Ale aspoň sa dokážem postaviť na nohy a nemám takú strašnú slabosť ako predtým. Hlavu mám totálne poplatenú, strašne zabúdam, nemôžem spať, som roztržitá.... a milióny miliony ďalších príznakov.