ako to skončiť? pomóóóóc prosíííím :´(

Príspevok v téme: ako to skončiť? pomóóóóc prosíííím :´(
fresca

viem, ze takychto prispevkov tu uz bolo ale ja som na tom naozaj vazne. ak s tym neskoncim teraz tak to prevalcuje mna a celu rodinu. bulimia, kedysi aj anorexia, ale po 10 rokoch je to takto. vcera som si dala prehanadla ze so vsetkym koncim a zacinam odcista odznova a hned v ten den som sa prezrala 5 rozkov so syrom, acidko, probia napoj, sladkosti, lion tycinka, horalka, brumik, croissant, pribinacik, bebe, natierka, ovocie... drzala som to v sebe asi 4 hodiny takze potom som uz vyvracala len minimum. je mi zo seba strasne. cely den neviem vstat z postele. zostala som na PN som v depke, uz nemam chut zit, vsetkym len robim starosti. muz mi tu priniesol jogurt na ranajky ale ani ten nezjem z trucu, za trest po tom vcerajsku hanbim sa kolko som do seba napchala. uz nechcem nic jest, len si dat opat dnes alebo zajtra prehanadla a skusit zacat cista odznova. neposielajte ma na liecenie a psychiatriu, tam som uz bola, navstivila som asi vsetkych odbornikov na SR aj v zahranici... citim sa ako tucne prasa a uz nikdy nechcem vyjst z bytu lebo sa hanbim za to ako vyzeram. lezim po perinou a skryvam sa...

Daniška

Ahojte, pisem tu po prvýkrat..a chcela by som Vám dat radu. Ja sama som tym presla..a netrvalo to krátko.Veľmi dobre viem čo to znamená a je to skutočne strašné, a funguje to ako droga, ktorú aj ked nechcete telo Vás nepustí..ten pocit VáS premoze..Ani neviem ako to zacalo, nejskor asi celkom nevinne...potom uz to slo samo..najskor ma to tesilo, islo to a aj som chudla...ale potom, ńeskor.. som sa nedokazala na nic sustredit, len byt doma zavreta a jest..to bola moja jediná myslienka dna, jedlo a kedy to mozem vyvratit..ale samozrejme tajne aby nikto na to neprisiel...moja mama bola velmi spokojná ako dobre jem..vela jem...no netusila, ze to vygrcam..ddomato stale neslo hrat sa na to, ze mi je zle a tak som sla von do lesa a tam som sa vyvracala..alebo do umyvadla, ked som sa sla kupat..atd..., ked som musela bolo mi jedno kde a do coho..proste som si musela naplnit ten pocit a dostat to zo seba von..., lenze casom to bolo este horsie moje ruky vyzeraly strasne mala som ich dodrete od zubov..pobolievalo ma hrdlo.atd...strasne ma to trapilo na jednej strane som chcela prestat lebo som vedela ze je to zle ale na druhej som vlastne nechcela...neskor sa vsak ani nedalo...zastavilo ma az to ked som zacala nielen vyvracat jedlo ale spolu s nim i krv...a vtedy som mala prvý priznak dost...i tak to neslo mala som mnoha takých pokusov a uz som naozaj myslela, ze vyhladam odbornú pomoc, ze sama to asi nezvladnem...chvilu som vydrzala..den dva..a potom opet a opet...najskor to bol stav kedy bolo vsatko ok..potom prislo to chladnicka.a nieco by som si dala...a potom slo vsetko mozne a velke mnozstvo..a potom opet ten pocit viny..opet prsty aaa...dlho som rozmyslala co robit vedela som ze dalej takto tak ma to znici...a chcem vam dat tu radu ja som sa z toho dostala tak, ze som sa maximálne cez den vytazila nasla som si brigadu..a moj den fungoval asi tak skola a praca..a domov som chodila celkom znicena a unavena..a hlavne vyhybala som sa priestorom kde by som mala moznost cele to svoje zrealizovat..ono to nemusi byt prave praca..staci cokolvek..a musite sa snazit pre to urobit vsetko co sa da..ale pre tu vec co si najdete..a potom vobec zabudnete riesit jedlo, a myslienku nan..skuste to..vsak urcite i sami viete, ze ked nieje co robit nuda, ziadne problemy myslienky..nastupuje jedno..a to?...vsetci vieme..ale skuste to otocit a zameriat sa na nieco ine a pojde to..uvidite., len nezabudnite musite sa do toho maximalne ponorit a celkom sa vycerpat nielen fyzicky ale i psychicky, ze potom budete mat naladu len na to, ze si lahnete do postele...moje odporucanie je take..neustale fungovat..v comkolvek..ale fungovat..nieje to lahke..aj pre mna to bolo tazke..ale nakoniec sa to podarilo...Držím palce moc.

haluzka

ahoj, si v neskutocnej depke. mam pre teba len jednu radu, sportuj ak ta to aspon trochu bavi, uplne hocico, alebo nahovor manzela na nejaku aktivitu napriklad squash alebo plavanie, bicyklovanie, posilka.... alebo lyzovanie, turistika. clovek sa vtedy uplne odputa od seba a odreaguje sa. vyplavia sa ti nejake hormony stastie a budes sa konecne citit trochu lepsie.
ak ta sport nebavi najdi si nieco co ta bavit bude, napr. knihy, alebo si kup nejake zvieratko, alebo hocico.
ja viem ako je to s jedlom, da sa povedat ze sa z jedla moze stat droga, a neda sa abstinovat len musime jest ak chceme zit a o to je to tahsie. musis sa odputat od svojho tela, od neustaleho pozorovania samej seba, zaujimaj sa o nieco ine. ja mat tvoju vysku a vahu som stastna ako blcha. skus proste nieco sravit, hocico, trebars aj lez pod perinou, ale uzivaj si to, oddychuj, relaxuj, a rozmyslaj co by si mala chut zajtra spravit... kup si nieco pekne, alebo priprav manzelovi nejeky pekne vecer kino... je toho tolko na svete. kedysi ludia nemohli robit co chceli slobodne, a bolo to len pred 20 rokmi a my sme teraz slobodni, mozme si vyberat zamestnanie, vzelanie a sami zo seba robime vaznov. nechapem preco je to tak. ja som tiez tak na tom, velmi sa trapim kvoli postave, jedlu, prejedam sa obcas, a potom si to vycitam, a viem ze to nie je spravne. neviem kde je chyba, preco je to tak...

m4k

Pozri, myslim ze pomoc odbornika budes potrebovat ale ked vravis ze Ti nepomohli.. No nikdy som v Tvojej situacii nebola takze to neviem posudit.. Pises ze mas manzela, ten o Tvojom probleme vie?? Mohol by Ti byt skvelou oporou.. Ak sa chces vyliecit neda sa zacat tym, ze sa prestanes prejedat.. Musis zacat tym, ze sa zmieris so svojou postavou a zacnes sa vnimat inak.. Toto ochorenie je psychicke, vsetko je len v Tvojej hlave.. A tam musi zacat liecba.. Neda sa ot urobit zo dna na den.. Najpr skus rozmyslat nad tym preco svoje telo nenavidis co Ti na nom vadi.. Pozri sa okolo seba, kolko zien a ako vyzeraju a Tebe to na nich nevadi, tak preco Ti to vadi na sebe?? Pozri na seba do zrkadla a skus hladat nieco co sa Ti na Tebe bude pacit..

aluska

fresca ty potrebujes pomoc odbornika ak nechcem znicit svoj zivot a zivot ludi, ktori ta maju radi, pretoze poruchy prijmu potravy su neni sranda, mozu doviest cloveka aj k samovrazde, alebo si tak znicis telo, ze ti nieco zlyha..

theoleander

preboha ziveho v zivote by som nebrala prehanadla, vies ako si skodis? tak moje problem sa mi zdaju malicherne potom co som zacala sa zapajat do fora zdravie.

Kolko mas rokov a preco sa prepchavas to je zaujimave,prv to treba vyriesti preco ides jedst ked nie si hladna mozno mas inu potrebu a zajedas ju,mozno si len v puberte, chod za psychologom.Možno sa nevidis objektivne, spytaj sa okolia ako ta vidia oni, mozno sa vidis zle hm?Do tak extremu som nikdy nesla je to hrozne a vracias?to teda nikdy sa mi nestalo iba po alkohole.

Ak vracias a beries prehanadla zarovenna prepchavas sa velmi si naburas metabolizmus a znicis nervovu sustavu.

Podla mna sa nauč jest 3 krat denne nehladiac na to ake jedlo ti dali na stol normalne nejedz medzitym sladkosti nezaoberaj sa sebou aspon pol roka sa nevaz samo sa ti upravi zaludok aj postava, ides si proti svojim biologickym danostiam.Ja potom co som normalne jedla nedrzala ziadnu dietu som ostala uplne stihla,sice teraz som chora a pcham lieky a vsetko aby som bola zdrava, ale moja rada je ze ziadna dieta nema dlhotrvajuci ucinok.

monimon

fresca- uprimne mi povedz. Kolko mas rokov? Kolko vazis na svoju vysku?
Urcite to nie je take hrozne. Trochu sa vzchop, hlavu hore. Aj ja sa obcas prezieram, ani vahu nemam idealnu ale nic nie je take cierne ako sa zda!