je duphalac len na redpis ci ho mozem kupit aj vo volnom predaji?
dakujem
duphalac -je len na predpis?
neviem kedy sa to zmenilo ale duphalac som si kupovala niekoľko rokov (naposledy pred necelým rokom pre syna) a úplne v pohode bez predpisu a dokonca mi naša pediatrička sama povedala že si ho máme ísť kúpiť voľne do lekárne. ja som skôr mala opačný problém a to že mi ho nikto nechcel predpísal preto som si ho kupovala sama. a to že je návykový je pekná blbosť. bez obáv ho môže používať jak dieťa, tak dospelý.
Je to komplexný problém. duphalac dávam spočiatku 3x denne 5 až 15 ml do navodenia pravidenej riedšej stolice, potom jedenkrát denne a postupne pri pravidlených kontrolých vysadzuje. Taktiež je dôležitá úprava stravy / žiadne sťahujúce potraviny:banány, tvrdé syry, čokoláda, kakao ryža, varená mrkva, /. dôležitá je psychika, nehaniť pri nehode, nerzprávať pred dieťaťom s nikým o problémoch stolice, sledovať aj močenie, pitný režim
a on sa berie rano na lacno ci ako??
navykovy????.....tak bacha aby si ho neuzival ako sirup a potom hacal len na toalete :)
ano je len na predpis ale pozor je navykovy.
Ked pozreš tu na tejto stránke Lieky a nahodíš tam meno tohto lieku tak ti ukáže:na predpis.Pritom môžeš to skusiť sa spýtať v lekárni,možno ti daju.Nemáš známosť v lekárni?Nám voľakedy vypísal detský lekár dcérke.