Výzva na Guhrove dni 17.3.2006

Príspevok v téme: Výzva na Guhrove dni 17.3.2006
Dagmar Bal.

Vážení kolegovia,

Ako ste pravdepodobne už všetci informovaní, súčasťou 3. Guhrových dní dýchania v Tatranskej Polianke dňa 17.3.2006 bude i diskusné sústredenie pneumológov, ktoré bude spojené aj so stretnutím neštátnych pneumológov v rámci sekcie pneumológie a ftizeológie ASL SR. Vzhľadom na aktuálne otázky sčasti ekonomického charakteru (finančné limity od poisťovní a ich vzťah k problematike hradenia BCG vakcinácie) prijal pozvanie na stretnutie aj Ing. Kamil Majerník, zástupca ASL SR.
Aby sa diskusia k týmto aktuálnym otázkam niesla konštruktívnym a konkrétnym smerom, dovoľujem si požiadať tých kolegov, ktorí majú záujem sa diskusie zúčastniť a majú problémy s prekračovaním dohodnutých objemov finančných prostriedkov od zdravotných poisťovní ( či už v súvislosti s BCG vakcináciou alebo aj bez nej), aby si pripravili písomne podklady vo forme konkrétnych informácií o svojom ročnom limite (najmä v rozhodujúcich ZP) a o sume, o ktorú ho za rok 2005 prekročili uznanými a neuhradenými výkonmi.
Každý z neštátnych ambulantných pneumológov má už tieto informácie k dispozícii. Tieto podklady budú súčasne nutné k ďalšiemu riešeniu problému (ako to vyplýva aj zo zápisu zo stretnutia na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou dňa 14.2.06, ktorý odporúčam do Vašej pozornosti na webovej stránke SPFS www.svetzdravia.sk ).
Aj keď túto iniciatívu zastrešuje sekcia PaF ASL, prosím všetkých ambulantných neštátnych pneumoftizeológov, aby svoje problémy predostreli týmto čitateľným a transparentným spôsobom, pretože len tou cestou možno žiadať o nápravu pretrvávajúceho podhodnotenia odboru.

Výbor sekcie pneumológie a ftizeológie ASL SR