BMI anorektičky

kralovna kab

Podla BMI sa neda urcit anorexia.BMI urcuje ci je tam podvaha norma alebo nadvaha ale to je len orientacne./lekarske principy/Beru sa z rezervou.Kazdy je iny typ cloveka Niekto moze byt velmi chudy od prirody geneticky a nemusi mat problem z jedenim.S BMI sa netreba zatazovat, neviem preco sa na to odvolava.Podla toho sa nejde.

vebe

Nizke BMI je len jednym z dosledkov anorexie. mentalna anorexia je komplexny psychicky problem, ktory patri do kategorie poruch prijmu potravy

Nelline

Presne ako tu už bolo povedané, anorexia nie je o BMI ale o psychike. BMI je len orientačné zhodnotenie pomeru váhy a výšky (prípadne zohľadňuje aj ďalšie veci ako pohlavie či fyzickú aktivitu...). Určite to ale nie je žiaden internetový výmysel, je to jeden z antropologických indexov, ktoré sú v biologickej a lekárskej praxi normálne akceptované. Aj keď súhlasím s tým, že treba ho brať s rezervou, každý organizmus je iný a neplatí všetko do bodky pre každého.

mishita

Ja mám BMI 16,4...no nevyzerám nejako extrémne chudo - aj keď ostatní tvrdia že hej. Som proste štíhla. Ja tomuto BMI nejako neverím. Však aby som sa dostala na BMI normálnej váhy, tak potom by som mala pribrať minimálne 10 kg...a to by som potom mala normálne nadváhu

monica gazpio

BMI je v niektorých prípadoch objektívne a malo by sa to zohľadňovať, lebo nie je správne dávať lieky na priberanie 60 kg "anorektičke", tak isto ako napr. 30 kg. Myslím, že 60 kg babe, nemali diagnostikovať anorexiu len na základe toho, lebo do nemocnice išla s tým, že chce schudnúť a merala 170 cm.

bacil255

xD, nic v zlom ale sprosty si jedine ty.

Zakladatelka temy sa pyta a pyta sa preto lebo hlada informacie, a sprosty informacie zrejme nehladaju.

bncjcvjfg, 17.4 BMI nie je anorexia, pretoze tie BMI kalkulacky su primitivne, a velmi skresluju hodnoty, cize treba ich brat s rezervou. Cely internet treba brat s rezervou a hlavne bulvar! To je po prve, a dalsia vec je ze niektori ludia jedia 2x viac ako priemer a nie a nie pribrat, mozno by bolo vhodne konzultovat s lekarom, len tak pre istotu, prevencia je vlemi dolezita. Sam mam BMI pod 18 a to "zerem ako prasa", ale anorektik jednodnacne nie som. Cize bncjcvjfg, pokial sa stravujes tak ako len chces, kedykovlek len chces, tak je to OK, dietu by som neodporucal, ako moj laicky nazor.

xD, urazat online na to mas, hej? Skus sa take nieco povedat niekomu do oci ak sa normlane opyta.

PS: Zaklad poznania je PYTAT SA a PYTAT SA a este raz SA PYTAT!

PS2: A ked tato tema bola zalozena umyselne pre isté dovody, tak sa ospravedlnujem xD

datelinka

presne tak, anorexia nie je diagnostikovana na zaklade dosiahnutia urcitej hranice BMI, ale na zaklade postojov k stravovaniu a k vnimaniu samej seba.