uz nevladzem zit

Príspevok v téme: uz nevladzem zit
will51

Som strasne zufala vsetko sa mi sipe..stracam pomaly rodinu..nikto ma nikdy nevie pochopit potesit len na vsetko brblu..najlepsie som si rozumela s otcom ale vcera vdaka mojej mame mi zacal vcera nadavat ze jaka som ja neschopna..atd a nic pekne...s mamou si uz dlhsie nerozumiem lebo ma nevie pochopit ani podporit v nicom..dokonca ma ponizuju ze nic neiem urobit a ked daco spravim tak ich reakcia je ze ty to aj vies???ani kamaratov poriadne nemam v skole sa poriadne nikto nechce so mnou bavit ked ma nejaky profesor vyvola len maju zbytocne pripomienky..ja uz nevladzem...uz dlhsie rozmyslam ze sa zabijem a budu mat vsetci odomna pokoj..a ja sa uz prestanem kvoli tomu trapit..:o((

theoleander

Keby si vedela že viac než polovica Tvojich rovesníkov má a prežíva to isté ako Ty ba ovela horšie s rodičmi.Musíš vediet že vobec nie si sama s tvojim problémom a hlavne v Tvojom veku.

Presne chápem Tvoj problém a hlavne to že ak čakáš od tých ktorý su pre Teba najbližší Ta maju podporit vypočut dostávaš reakcie neprimerané necítiš sa ohodnotená a si frustrovaná ponižujuce reakcie.

Vieš na čo som prišla? Že rodičia nevedomky to robia v tom momente ak Ty práve máš potrebu sa porozprávat, oni su práve unavený z roboty prežívaju vlastné problémy z práce a potom prenášaju na deti.Rodičia všeobecne páchaju vela zla na svojich detoch,preto ak Ti ublížili nie je to preto aby tak vedome Ta ranili,ale je to nahromadená únava, tiež ich vlastné frustrácie z práce partnerstva atd.

Uvedom si že určite Ti nechcu zle,len si neuvedomuju že tak nevedome robia aTY sa cítiš neohodnoptená ba dokonca sponižením sebavedomím.problémom je to že tvoje sebahodnotenie a nás všetkých ale hlavne v puberte závisí od okolia a hlavne od rodičov v puberte a to je to o Ti vysvetlujem , oni to v skutočnosti tak nemyslia len su sami zničený životom každodenným.

Prišla som tiež na to že názor jedného človeka niekoho nie je svaté písmo boh a aj ked teraz si závislá od nich neskor a keby si mala možno iných rodičov by iné povedali o Tebe, takže sa mýlia.Neber si to osobne.Možeš tiež ak budete spolu pri nejakej činosti spolu či piect s mamou koláče ak práve neprišla unavená z roboty porozprávat, že ta to zranuje ako ta neocenuju, pretože ty si myslíš a robíš dosť,ale vyčkaj na kludnu situáciu nie cez týžden.
Ja som v puberte bola na tom určite horšie a som sa prestala uplne učit, čo sa prejavilo vo výsledkoch ddd.Nájdi si to čo ta zaujima a nezabudeni oni su len jedny rodičia iný ludia iný ak by ta poznali by ta ohodnotili :)ver mi

venuj sa tomu čo ta zaujima a rozvijaj to čo ti robi radost,

Lost

Skus si na papier napisat co ta v zivote tesi, cokolvek to je, napis to tam.
Potom si ten papier poloz vedla postele na nocny stolik napriklad, tam kde to budes vidiet kazde rano a spomenies si ze samovrazdou by si prisla o to vsetko.

Svet je krasny, to co Ty teraz prezivas je len jedno zle obdobie. Zle obdobia su tiez "dobre" na nieco a to na to aby sme si potom vedeli vychutnat tie dobre. Bez zla by sme nevedeli ako chuti dobro...

Hlavne je nemysliet negativne, skus mysliet pozitivne, len a len pozitivne a na veci ktore ta tesia. Myslim ze mas aspon zopar veci co ta urobia stastnou a tak tie vyhladavaj.

K tym rodicom.. oni Ta len chcu vychovat dokonale, ale vsekeho vela skodi a oni si to mozno neuvedomuju, su to tiez len ludia.

Nezabudaj na ludi ktorim by si chybala ak spravis nieco nezvratne, bolelo by ich to. Urcte je ich vela, aj ked ich nevidis hned. Prajem aby sa Ti ta situacia co najskor zlepsila :)

som sama

will51 skade si? nic nieje lepsie ako si obcas pokecat s kamoskou ja som sa prestahovala do blavy s priatelom a nemam ziadnu kamosku ktorej by som sa vyrozpravala... je to naprd

janka24

myslím ,že rodičia ti "krásne"podkopali sebavedomie...šoda, že nema nejaku dobru kamošku -zaši sa s knihami a spolužiakov si nevšimaj...vždy po škole sa to zmeni a skus si nejak aj knihami pomoct-ako ziskat sebavedomie,chut do života

will51

house lenze ja to nedokazem neviem niekomu povedat do oci co si myslim...aj ked mam dakedy velku chut ale vzdy som radsej ostala ticho

house

Teraz je prave taky cas , pocasie na nabeh Depresie.V prvom rade si urob poriadok doma povedz rodicom od srdca
ze ta ich spravanie serie... A potom si to vybavuj s okolim postupne.Kto do Teba
kamenom Ty do neho balvanom...

ronny26

a to si vazne myslis, ze zabit sa je riesenie???...no jasne, to by bolo to najlahsie mozno, keby si ludia svoje problemy riesili samovrazdou...a co tak zmenit zmyslanie, zamerat sa aj na tie svetle momenty co sprevadzaju tvoj zivot (a nevrav, ze ziadne su, lebo to ti neuverim)...skus najst nieco co ta zaujima, bavi a venuj sa tomu...vytyc si nejaky ciel a chod za nim...a hlavne mysli nato, ze bude lepsie a tomu ver, ze bude, lebo po kazdom uprsanom obdobi nakoniec vyjde slnko...tak drzim palce a hlavne MYSLI POZITIVNE !

Jaaaaa

začni s tým bojovat a ukáž že niesi slaboch!začni zosmiešnovat aj ty ichja neviem povedz im že odídeš ak s tym neprestanu..len s tym BOJUJ!

Najčítanejšie články