aloe vera na liečbu cukrovky

Martin Bartoň

Nevím, jestli je to mezi diabetiky všeobecně známo, ale kdysi provedl Dr. Agarwal rozsáhlou studii na zhruba 3000 diabeticích. Podával jim větší dávky aloe vera gelu společně s vlákninou. Výsledkem bylo snížení cukrovky u 94% z nich. Podrobněji je to popsáno třeba tady:

www.beznudle.cz

Není tedy pravda, jak zde někteří tvrdí, že aloe vera u cukrovky nepomáhá.

Martin

baby aviril

-nepisem to ja,ale je to uz napisane v casopise diabetik
-ok,skus si na tyzden vysadit inzulin,hoci aj vobec nic nejest a pomeraj si uz na druhy,alebo treti den cukor
-ano,dovolit si mozes vynechat davku inzulinu ale nie na devat dni,vlastne ani na dva dni...mozno ten jeden den by ti ten cukor nevyskocil velmi vysoko,to beriem :)
-dnesnemu cloveku naucenemu na inzulin ziadna aloe vera,ani podobne bylinkove znizovace glykemie nepomozu od pichania inzulinu,bylinky su len desatinka (skor tisicinka) z celej mozajky

eng

Pre baby aviril>

Pišeš: "jedli iba bylinky,vitaminy v tabletkach a napojoch,žiadny pohyb".

Čiže žiaden príjem sacharidov! OK. Aj pri západnom chápaní chorôb si môžeš pri rovnakých podmienkach dovoliť vysadiť inzulín...

Ja mám DM1 vyše 30 rokov a keď nemám príjem sacharidov tiež si môžem dovoliť vynechať príslušnú dávku inzulínu... Na tom nič nie je...

Ale iné je keď sa diabetik s DM1 "vrhne" na nejaký potravinový doplnok, bude prijímať normálnu stravu a myslí si, že potravinovým doplnkom nahradí potrebu inzulínu... Potom skončí tak ako som písal vo svojom predchádzajúcom príspevku!

baby aviril

slovenska športovkiňa Denisa Galovičova v časopise Diabetik 4/2007 hovori,ako bola aj z kamaradkami na deväť dni v Thajsku,kde osem krat do dna jedli iba bylinky,vitaminy v tabletkach a napojoch,žiadny pohyb,iba pokoj...a piše že tych deväť dni nemala cukor ani vysoky ani nizky a inzulin si vôbec nepichala...po navrate domov sa však musela vratit k pôvodnym davkam inzulinu,ešte dodam,že ma DM1 12 rokov....hmmm....dalšie KaO zapadnemu spôsobu chapania chorôb....

eng

FERIM1:

V jednom z Tvojich odkazov je napisane toto:

"V rámci klinických studií bylo zjištěno, že aloe vera je při kontrole glukózy v krvi stejně účinná jako antidiabetikum glybenklamid."

Ano, podla tohto moze Aloe vera pomoct, ako som tu uz pisal, pri diabete 2.typu, ale POZOR nemozes nim nahradit INZULIN, ktory si potrebuju zvonku dodavat do organizmu diabetici typu 1 a preto diabetici typu1 mozu pouzivat vytazky z tejto rastliny iba ako podporne latky, ale pri liecbe NEMOZU vynechat davky inzulinu!
Mozu ich na zaklade selfmonitoringu znizovat na taku mieru, ze maju diabetes dobre nastaveny, ale ak si prestanu pichat inzulin uplne, ich organizmus si ho nevyrobi a tak nakoniec skoncia v hyperglzkemickej kome, ktora bez podania inzulinu nakoniec konci smrtou !!!

FERIM1

Nikto netvrdí, ze sa cukrovka pouzivanim pripravkov z Aloe vera vylieci, avšak produkty urcené prave pre cukrovkarov z výtazkov aloe Vám velmi priaznivo reguluju hladinu cukru.
Recenzie z roznych zdrojov si mozte pozriet trebars tu:

www.doktor-zdravi.cz

www.doktor-zdravi.cz

translate.google.com

Velmi vhodné su pre začinajucich potencialnych cukrovkarov, kde jej aplikaciou a pravidelnym uzivanim pri zisteni zvýsenej hladiny cukru mozte zabranit chronickemu prepuknutiu choroby.

Zhrnuté a podtrhnute:
cukrovku Vám nevyliecia, zmierňujú neradikálnym sposobom jej symptomy a ich uzivanim pri zistení prvých príznakov mozného prepuknutia diabetes(potenie, smad atď)zabránia jej chronickému prepuknutiu.

Viac informacii, kto by mal záujem, Vám poskytnem mailom
ferim1@azet.sk

eng

ema123:

Aloe Vera je sice dobry prostriedok na zvysenie imunity.

Pokial je DM2-jkar iba na diete tak moze svojim posobenim zlepsovat citlivost buniek na inzulin ktory si organizmus u "dvojkarov" este stale vyraba a oddalovat nutnost k diete pridat aj peroralne antiabetika (tabletky), ale takyto diabetik nesmie zabudat na nerozlucnu dvojicu "dieta + pohyb" pri liecbe svojho diabetu.

Pokial je DM2-jkar okrem diety lieceny esta aj tabletkami, tak ucinok Aloe Vera moze svojim posobenim zvysovat citlivost nielen na vlastny inzulin, ale aj na posobenie latok obsiahnutych v peroralnych antiabetikach a tym zvysovat ich ucinok... Ale ani tu DM2-jkar nesmie zabudat na spoluposobenie troch prvkov "dieta + pohyb + antidiabetika".

Ale pri DM1 do organizmu , ktoreho pankreas neprodukuje inzulin, inzulin nijakym sposobom Aloe Vera nedostane...
Tu je zatial stale potreba jeho dodania zvonku injekciami, perom, pumpou a pod...
Aloe Vera moze u DM1 tiez svojim posobenim ovplyvnit citlivost buniek na zvonku dodavany inzulin a tym pomoct znizit mnozstvo inzulinovych jednotiek v jednotlivych davkach, ale nemoze podla mojho nazoru eliminovat potrebu dodavania inzulinu zvonku.