krupicova kaša

Fusty

Pridam sa do debaty a hned zacnem s otazkou pre tych, co pribrali z krupice - z akeho mlieka bola ta krupica varena???

Moja sestra a ja jeme krupicu od 6-tich mesiacov. Ja mam 32 a sestra 35 rokov a tlacili sme krupicu do hlavy skoro denno-denne a aj dnes si ju doprajem 2-3 krat do tyzdna. No nikdy sme nemali problem s tym, zeby sme mali co len naznaky obezity. Ale krupica bola varena v polotucnom, resp.nizkotucnom mlieku. Ano, nie je az taka fajnucka ako z plnotucneho. A za komancov toho dieta doma vela nenasedelo. Mal som kopec kamaratov a v kuse sme pobehovali vonku alebo s bicyklami, proste vela pohybu. Pohyb a jedlo ide ruka v ruke.

btw.

ja som tiez z casu na cas krupicova maniacka :) tak ale vymenila som klasicku za celozrnnu tzv. spaldlovu krupicu a ta mi dokonca aj viac chuti..

michajela

no aj moje deti majú radi krupicu a vôbec nie sú obézni, skôr opak, potrebovali by pribrať.. jedia všetko, ovocie, zeleninu, mäso aj palacinky..nemám s tým problém.. veľa asi závisí na genetike

aluska

detska krupica je urcena pre deti, lebo je velmi vyzivna..urcite by som ju nejedla na veceru...a netreba porovnavat vyzivu dietata a dospeleho cloveka..to co dieta potrebuje, dospely nemusi

majama

...no nemusi to byt pravidlo,ze dieta po krupici bude obezne,mi so sestrou sme boli odchovane na krupici a ako skolacky sme boli par krat na lieceni za ucelom pribrat(a to sme obe zdrave).a teraz tiez nie sme obezne.zalezi ako vy budete pristupovat k jedlu pred detmi,akym navykom ho naucite,kolko pohybu mu doprajete. ja svojim detom davam krupicu,nepoznaju take ze nelubia zeleninu ako mnohe deti,vediem ich k sportu ,sladkosti nekupujem,ked chcu nieco sladke dam im susene ovocko,samozrejme sa nevyhnem sladkosti od navstev,ktore im nezakazujem a obezne nie su a dufam ze ani nebudu.

datelinka

lanulka, ani ano, ani nie.
zalezi, ci prijem energie je vyvazeny s vydajom.
ak tej krupice zjes pimerane mnozstvo, prilis nesladis, alebo nemastis, a za tym si nedas balik chipsov alebo tabulku cokolady, tak ti to urcite neublizi.

petet

svagrina ma 2 deti,prvemu pravidelne na veceru varila krupicovu kasu,aby sa podla svokrinej rady dieta dobre napapkalo a prespalo celu noc.Teraz je dieta obezne.Pri druhom to uz nerobila,davala iba lahke vecere a cuduj sa svete,druhe je v poriadku.Nechcem tvrdit ze to je "iba" z tej kase,ale myslim ze na tom ma peknu zasluhu.