Vedel by mi niekto poradiť ohľadom Domova sociálnych služieb?Potrebovala by som niečo v okrese Komárno či NZ.Nemali ste tam niekoho?Ako sa tam staraju o chorých bezvládnych ľudí?Máme ťažko chorého dedka ked nebude iné východisko budeme musieť ho umiestniť tam.Chceme aby sa onho starali dobre.Koľko sa tam čaká?Ako to treba vybaviť?Prosím neodsudzujte nás píšte len užitočné príspevky.
Domov sociálnych služieb
Ide o dlhodobo chorého, skleróza multiplex najvyššie štádium
Dss, Domovy sociálnych služieb neberú klientov na krátkodobé pobyty. Ak je čerstvo po úraze teoreticky by mal ísť na rehabilitáciu do Kováčovej, ale nato potrebujem viac info.
Odporúčam Alzheimercentrum Piešťany, osobná skúsenosť.
Vie mi niekto odporučiť zariadenie, kde sa postarajú o ochrnutú osobu (na dolnú časť)? Strašne sa bojíme, že mu vzniknú preležaniny
Nitriansky kraj prosím
Pomoc na dosah :
Dajte väčší komfort osobe, o ktorú sa staráte. Moderný bezdrôtový signalizačný systém od švédskeho výrobcu Vám s tý, pomôže. Systém, ktorý je overený a používaný vo viacerých krajinách EU. Viac informácii nájdete na :
Dakujem
Ahoj!
Nikto nemá právo ťa odsudzovať!!!!!!!!!!!!!
Vyše roka robím v oblosti starostlivosti o starých občanov a vidím aké je to všetko ťažké.
Nečakaj a vybavuj, lebo to môže trvať veeeeľmi dlho.
Ak si to už všetko pozisťovala a si rozhodnutá pre DSS tak pošli žiadosť o posúdenie odkázanosti na sociálnu službu na samosprávny kraj (nájdeš tlačivo na nete), sociálny pracovník potom príde urobiť k vám domov sociálny posudok a do 30 dni od podania žiadosti ti pošlú rozhodnutie o odkázanosti. Keď toto rozhodnutie nadobudne právoplatnosť (t.j. 30 dni od doručenia) môžete si podať žiadosť o uzatvorenie zmluvy.
No a potom prevdepodobne ..to už som si taká istá není........ak budeš ma vybraté zariadenie a SK tu tvoju žiadosť tam pošle a budú mať plno tak vás zaradia do poradovníka a budete čakať.... ale toto len hádam, tak si zožeň na nete číslo na SK a sociálne oddelenie a zavolaj tam ...ti to vysvetlia....ale tu žiadosť podaj čím skôr
Ak by išlo o zariadenie pre seniorov (po starom domov dôchodcov) tak to je taký isty postup len sa všetko vybavuje na mestskom úrade al. obecnom v mieste trvalého bydliska :o)...