ahojte,v dosledku anorexie a bulimie som si poskodila travenie a teraz mam zo vsetkeho nafuknute brucho,dokonca aj rano ked sa zobudim...kto viete poradte...vyskusala som vsetko v ratane sliviek:)
co s nafuknutym bruchom?
Je plno prostriedkov, ktore potlacia kvassenie v zaludku, rozne esencialne oleje a pod. Problem ale nie je kvaseni, to je len dosledok nizkej hladiny zaludocnych kyselin a tym zleho travenia. Ak sa to nenapravi, vedie to k podvyzive tela(rapidne starnutie, osteoporoza,strata svalstva a pri nedostatku urcitych latok znizena imunita a problemy s nervami-panicka porucha, uzkost, ...)
Mne pomohlo, ze som sa vrhla na bylinky, teda caje z nich, dlhe roky som mala problem, ze ma nafukovalo a mala som krce v bruchu.Ziadny espumisan nepomohol, ale zacala som pit caj z medovky a po case sa to dostalo do normalu, este lepsie ako do normalu!:) skus to asponmesiac, uvidis sama, osladene je to uplny raj!
Cokolada....no neviem....:(
Skorica je dobra na nafuknute brucho,ja si ju davam do jogurtou,alebo do caju.
uuu,cokoladka a dste horka-na zapecenie,fajny napad!
Jedz 7 krat denne ale po menej a vela jogurtov- odporucam activiu, ovocie s malym mnozstvom cukru- jablka, pomarance a celozrnne pecivo. A daj si asi 40g 70% kakaovej horkej cokolady. Malo by pomoct.
Ako som pisal uz mnohokrat, kvasenie v bruchu nastava len pri nedostatku zaludocnych stiav(hypochlorhydria)
Na upravu tohoto pomaha doplnok Betain HCl, brat 2-3 s jedlom!
no ja ani anorekticka ani bulimicka nie som a takisto mam dodrbane travenie... nafuknute brucho a tak. takze neviem :o)
Helikobakter nevznika, ale prenasa sa ako ine bakterialne nakazy.
Tema uz bezala mnohokrat, najdi si pod helicobacter pilori.
Ako sa navždy zbaviť Helikobaktera poraďte?
Čo je príčinou vzniku Helikobaktera?
sewie ahoj mne pomoze ked nenjem po 5 aj to si skusala:-)!