Zaujímalo by ma len toto.
Niekde som čítala že niektorým ženám odporučili po odstránení cysty do pol roka otehotnieť lebo potom ja riziko že sa im nebude dať.Čo je na tom pravdy?Pri akých cystách sa to odporúča ak teda vôbec???
Je to pravda?
Lebo je už dosť veľká a v septembri som bola na punkcií a teraz mám ďalšiu tak preto...
A prečo ideš na tú lsk? Ak máš bolesti alebo ti to robí problémy, tak chápem, ale ak je to funkčná cysta, neviem prečo sa všetky ženy hneď ženú pod skalpel...
V každom prípade, sa na to opýtaj ešte doktora ....
Vtedy mi to ani nenapadlo...Len ked som si pozerala fórum a náhodou som si to prečítala...
A mám ešte jednu otázku.Teraz mám jednu cystu,idem na laparoskopiu a keby som dovtedy náhodou otehotnela alebo by som teraz už bola v takom začiatočnom štádiu čo by sa stalo?
Pravidlo č.1!
PÝTAŤ SA!
Ja už som sa po gynekológoch s mojou endometriózou nachodila a tak ja už viem takmer všetko... a čo neviem, to sa opýtam....
Ďakujem...Moja gynekologička mi nič podobné nepovedala:-(
Je to pravda, pretože ak otehotnieš, v podstate sa ti zastaví cyklus a tým aj tvorba tzv. funkčných cýst. V podstate sa tým môžeš "vyliečiť" bez operácií.
Ale napríklad pri endometrióze je to preto, že niekedy je potrebné odstrániť buď maternicu alebo vaječníky alebo oboje a bez toho sa nedá mať bábo. Takže pri tomto ochorení čím skôr mať bábo, lebo ochorenie sa vracia.