zdravim
mam taky problemik.. som s priatelom este len kratko,pozname s auz dlhsie ale vo vztahu je to kratucko. no a on ma kamaratku z detstva,co sa poznaju skoro od narodenia.zenska otehotnela,chlapik sa na nu vykaslal,tak si nasla dalsieho aj on sa na nu vykaslal a teraz si hlada muza k sebe aby dieta malo "kompletnu" rodinu.moj priatel jej dak cislo na kamosa,ten jej nasluboval ze si ju vezme a mludy.opity bol ale ona mu i tak na to vsetko skocila naivne.tomu nerozumiem jak moze byt niekto tak naivny.. no ale k veci. ona je hotova bo tamen nedviha telefon ju ignoruje a vkuse ta tava vyvolava mojmu.a vypisuje.i ked jej napise ze je so mnou ta i tak pise dalej jakeby nic.abo len pride za nami a zas akoby nic.ze my mame debatu alebo co to ju nezaujima.strasne ma to zerie.ale co mozem zrobit ked sa poznaju vyse 20 rokov a spolu vyrastli? ja mu nechcem a nebudem zakazovat s nou komunikovat.ale tak ide ma frajer odprevadit a hovori o nej jak ju lutuje? alebo ja som taka ze si to velmi pripustam.. neviem. ako by ste vy to riesili? lebo mne to vyslovene vadi ked sedime niekde a ona mu vkuse vola 8x za vecer ze tamtem jej nedviha a ze sa ide hodit pod vlak a podobne kecy
som ja divna alebo co???
no nechcem byt zlomyslena...ale preco ste jej otvorili dvere ked sa dovalila ako velka voda? no chapem, ze sa to v tej chvili nedalo riesit inak ked uz stala na prahu len ju pustit a venovat sa jej, ale toto je uz ozaj zla situacia, nuz daj svojmu milemu na vyber, bud ty alebo citovo nevyrovnana otravna kamoska bez akejkolvek stipky bontonu...skus uviest priklady zo svojho okolia, ktoremu z vasich kamosov niekto takto zasahuje do vztahu? a ktora zena je toto ochotna tolerovat? ziadna...ak to nepochopi tak je zjavne problem aj u tvojho priatela, ktory asi citi za nu zodpovednost a potrebu pomahat...mala som otravneho ctitela, ktory sa spraval podobne ako vasa kamoska, nestacilo mu povedat nechod, aj tak prisiel, nebolo mozne sa ho zbavit, nechapal, ze nie je nie, a kedze som uz z toho bola na nervy zmenila som cislo, zakazala znamym posuvat ho dalej, rodine, aby mu otvorili dvere, dobreho pol roka som sa zatajovala...pomohlo...ale musela som sa definitivne odstrihnut, aby pochopil...
povedzme ze je nieco ako mladsia trhnuta sestra, ktora potrebuje sustavne pozornost a pomoc. otravovat bude stale, nestaci jej dat najavo, ze je to nevhodne. dufaj ze si coskoro niekoho najde a prestane otravovat.
mozno by si mala byt na nu tvrda a povedat jej, nech tolko neotravuje. potom by bol na teba asi ten tvoj nahnevany, ze. tak mu povedz nech to skusi on. inak budes nutena to spravit ty. musi to byt fakt hrozne otravne.
Podla toho co pises on je na nu citovo naviazany.....ja neviem ci len ako na kamaratku. Je to o to tazsie , ze on ju zrejme nevnima ako ty . A niekedy je priamy rez lepsi ako tutu -mutu,ale to by muselo byt jeho rozhodnutie. Tu to vidim , ze jeho trapi ona a jej problem a teba trapi tvoj a jeho problem. A kym on nepochopi ,ze ona je vas problem a tym nici vas vztah tak ty sa budes trapit a on si bude zit to co citi. Tak prajem ,aby to on cim skor pochopil a tebe aby si sa nemusela trapit. Tazko nieco vyriesis ak on nebude chciet riesit tuto situaciu.
uz sme sa o tom bavili.on to berie rovnako.vcera jej neodpisoval na smsky tak nakoniec mu volala ze dojde. aj jeho to otravuje.ale ze nemoze ju len tak nechat sa trapit.bo su kamarati 20 rokov atd. a uz jej viackrat povedal ze je tam hranica ktoru jej nedovoli prekrocit... ale tak vcera ked dosla tak totalne nam naladla padla pod bod mrazu a uz sa svet tocil len okolo nej.na bus siel so mnou a ju lutoval bo ona tak dopdla.a co ja s tym ???
Nuz mas to zlozite, ale tato jeho kamoska z detstva sa na tvojho priatela citovo naviazala a zial ak tomu neurobis razny koniec bude vas obtazovat po cely zivot, priatelovi by som jasne vysvetlila, ze takto to dalej nejde a nech si to s nou vyrozprava, alebo by som si to s nou vyriesila osobne, musi poznat hranice cudzieho vztahu, do ktoreho nesmie takto zasahovat, podpora pomoc ANO, ale neustale otravovanie NIE, stanovit jej limity, mozes prist co ja viem od 13:00 do 18:00 ale vecer mam vyhradeny pre priatelku, mozes zavolat pomozeme ti, ale nevola cez sviatky a vikendy napr.
preco uplnym odtrhnutim?
nemyslim...
ako to vnima tvoj priatel?
vie ze by si s nim chcela byt castejsie sama? treba mu to len taktne naznacit a bude(pokial mu na tebe zalezi),ale netlac ho do toho aby si nejakym sposobom "vzberal".len mu naznac ze ked z nim ides von ze s nim chces byt sama :))
a daj vediet ako pokracujete
Nemusis zakazovat kamratku,ale aj ty si musis uvedomit , ze kamaratstvo z detstva to je iny ako v dospelosti. A niekedy je prerusenie takehoto vztahu nad zlato.
no vieš, su takí ludia s takou blbou povahou. Nepýtam sa ako sa stara o svoje dieta.Chce kompletnu rodinu,ale kompletne sa nestara, ked sa oblizuje z kade kým.
Tiež mám kamošku ,má 25, nemá dieta, ale citi sa tiež sama,to je jasne-je bez partnera-ale nevtiera sa k nijakemu chlapovi a podla mna je to celkovo detinske zmýšlanie tej kamošky.
Tiež som mala v 20 dsiatke dieta,ale citims a viac dospelo a zodpovedne.
Podla mna nie je rpoblem jej povedat. "Vieš, ale mi potrebujeme teraz sukromie ,dakukem" Zrejme sa urazi,ale tak...je aj na priatelovi,aby jej to povedal nie iba ty. A aby to aj on,tak vnimal ak to aj jemu prekaža a vyjadril sa.
Ja si myslim, ze on ked jej dal nadej tak ona sa jej chytila ako topiaci sa slamky. Aj muz ked je nevyzrety a nevie ako sa ma chovat je vinny na celej tejto zalezitosti. V duchu si hovorim ,ze to je tazka situacia,lebo tvoj partner zrejme nevie ako sa ma chovat. A este najhorsie je to ,ye prave muzi miluju ked ich niekto potrebuje....Dotycny sa moze citit tak ,ze je jediny kto ju moze zachranit. No samozrejme v skratke len tolko ak chce tvoj partner teba mal by tento kamaratsky vztah ukoncit. No od teba ak mu to povies to moze povazovat za ziarlivost i ked je to jedina cesta k oslobodeniu pre neho aj pre teba. Otazka je ci on s nou naozaj nechce byt. Skus mu vyjadrit co si myslis a podla jeho reakcie mozes postupovat dalej.