Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Potrebujem sa zbavit fobie z krvi

Príspevok v téme: Potrebujem sa zbavit fobie z krvi
usiko

Ahojte,
kedykolvek vidim krv /prevazne cerstvu mlaku, alebo tecucu, striekajucu, no prosste zivu krv/, tak v zaludku mam taky cudny pocit, nuti ma schulit sa do klbka, z tela sa mi stane plastelina a odpadnem.....dokonca aj ked ju vidim v telke...vtedy ale lezim, takze sa schulim a prepnem......ked mi beru krv zo zily, musim lezat a ked tahaju ihlou do striekacky, castokrat sa rozplacem, lebo ma to tak....ja neviem....boli, ale akoby vsade v tele, a mam strach......ked sa hovori o krvi, nemozem pocuvat, lebo to iste....fuuuj, este aj teraz je mi zle ...
lekar skusal mi pomoct pomocou nejakeho archanjela, ale nepomohlo....vidite, som taka zufala, ze som aj tomuto uverila....ale je to take iste....

potrebujem sa toho zbavit, lebo:
1. ak sa nieco stane nejakemu mojmu blizkemu, nebudem vediet pomoct.....
2. planujem dieta, a k tomu patri porod....tak naozaj neviem, ako to zvladnem, pretoze uz aj pomyslenie na to, ze tam dolu bude krv mi zabrani tlacit, pretoze uz len pomyslenie na krv a neviem si telo ovladat.....

Mam 31 rokov a prvy raz som odpadla v 4. rocniku ZS. ked som sa asi pichla kruzidlom do ucha, spoluziak zaloval ucitelke, ze mi tam tecie krv, ucitelka mi ju utrela servitkou a pamatam sa uz len ako som sedela na stolicke v strede triedy a vsetci okolo mna.....

prosim ak viete, ako sa toho zbavit, tak pomozte...sokova terapia nepomoze, uz som skusila a plastelina zase.....

dakujem

usiko

inkognito, toto som skusala, ale nejde to...silno som skusala, myslela som ze to pojde...ale je to stale o tom istom......

....aj ked je teoreticky mozne ze v nudzovej kritickej situacii by som mozno vedela pomoct ale ak nie a niekto z mojich blizkych kvoli tomu neprezije?

baby, ste zlate, ze tu radite, vazim si to, ale predsa len.........je tu este niekto taky, kto sa takejto veci zbavil? nieco co funguje....

usiko

ked sa porezem alebo co, povacsine su vsetci okolo mna vycviceni, ze utrekaju po leukoplast......ja sa na to divat nemozem......ale je pravda, ze zalezi na niecom, neviem na com a uz sa par krat stalo, ze som sa porezala a nic...a potom ze som sa porezala a skoro som odpadla, keby som si nelahla a nedala nohy hore, tak som na zemi.....

Ked si niekto oskrie koleno alebo aj ja, a je tam krv ale vyslovene netecie, tak pohoda......ale krvacanie z nosa....to ma prehne uz len pri tom slove....

usiko

ako prezivam menzes? No, sama sa cudujem, je dost slaby, v podstate normalne krvacam jeden-dva dni, ale praveze z toho mi zle nie je...praveze to povazujem za akusi ocistu tela.....vobec mi nie je na odpadnutie...ani z vloziek a tak.....

[zruseny1]

alebo si povedz na zaciatku, ked sa nieco stane
"tak rychlo to predychame, zastavime, prelepime, aby tej krvi nebolo viac a viac :) já tu kakanu hnusnu krv zlikvidujem" :))

(a az po vykonani dobrej roboty mam narok odkvecnut :D, ale nie..sorry :)to nie..pojde to aj bez toho, uvidis :)

[zruseny1]

myslis, ze v situacii, ked by bolo treba niekomu pomoct, by si to nezvladla?
no ja si myslim, ze prave v takychto situaciach sa clovek prekonava, okolnosti ta prinutia urobit to, co vravi tvoj rozum /teda pomoct/ a vykaslat sa na cele tvoje sklucujuce vnutro..

podla mna by si sa mala dostat do situacie, ked si to bude vyzadovat tvoju pomoc, ( ak si sa do takej este nedostala, nevies co by sa dialo, preto by si sa nemala uz teraz bat toho ze zlyhas ) lebo ak raz nebudes schopna pomoct a nabuduce pride nejaka vaznejsia vec, tak uz len ten pocit, ze si nespravila to, co bolo v tvojich silach ta bude blokovat... nemala by si sa silou mocou branit tym " krvavym " zalezitostiam
urcite to zvladnes :)len sa tomu podla mna moc nebran

jajka001

no usiko, teda, to je dost narocne, ja sa citim neprijemne len pri odbere krvi, inak dá sa...fakt ako vravela datelinka, tam pri tych detskych urazoch bude problem...co sa tyka porodu, tak asi by bol lepsi cisarsky, vzhladom na taku silnu fobiu.
ale napriklad moje zive striebro ma styri a pol a napriek vecnemu lezeniu a skakaniu tomu klop klop si nesposobil este vaznejsie ani krvave zranenie

alzbee

usiko: a menstruaciu ako prezivas ? :-P ale chapem ta...ja som na tom podobne. Potia sa mi ruky, uz len ked sa o krvi rozprava. Ked idem na odber, tak som studena ako lad a vsetky zily mam skryte. Musim pri tom lezat, aby som neodkvacla na zem..nebojim sa ani tak bolesti, ako toho, ze proste mi prepichnu zilu a tahaju zo mna nieco, co je moje! brrr...a tak by som chcela spravit slachetny cin a ist darovat krv, no nedokazem sa k tomu odhodlat, lebo odber krvi je hned po zubarovi moja fobia.