Ahojte, stale som mala normalne kramy cca 5 dni, ale uz posledny rok sa mi to skratilo na necele 3 dni, ale ani poriadne neviem, ze ich mam, lebo su strasne slabe, pred tromi mesiacmi som zacala uzivat HAK a od vtedy mam kramy uz len 1 den a to uplne slabe..nezda sa mi to v poriadku..mate niekto podobny problem ?
Menstruacia len jeden den
ber menzes, tak, ako je. Ak máš v 15. rokoch 1 deň, tak je to 1 deň, ak 7, tak 7. Ak príde o 3 týždne, ok, ak o 2 mesiace, aj to je v poriadku. Počkaj si do 18. rokov, aby si mala dospelý organizmus, s riadne vybudovanou hormonálnou sústavou.
Zdravím,
Potrebujem poradiť mám 15 a mám prvý krát menzes a som v rozpakoch prvé 2 dni bol výtok pravidelný ale tento tretí nič čo mám robiť? Počkať alebo?
odpovedam
problem nemám žiaden,tehotná by som nemala byt,robila som si aj test a ok,len ešte jedna vec začala som užívať chlorellu/neviem či poznate ja to skusam prvý raz/ a myslim si,že či by toto užívanie nemohlo byt pricinou,že ten menzes nemám,dokonca nic som v jedalnicku nezmenila a dnes ma tak strasne boli brucho,neviem ako mám zistiať či to može byt užívaním tej chlorelly
magy, su hormony, ktore sluzia na udrzanie tehotenstva - je ich potrebne vacsie mnozstvo. Zabranuju potrateniu plodu. Napr. hormony podporujuce ovulaciu (resp. druhu polovicu cyklu) zaroven udrziavaju plod pri zivote. Kedze zena potrebuje v roznych stadiach rozny pomer hormonov. A teda vedia sa potrebne hormony dodat umelo, pripadne zablokovat.
pokial ovulacia nenastava kvoli problemu, tak je jasne, ze to treba riesit. Ale ak je zena inak zdrava, nie je v tom problem. Sama som si tym presla a gynekolog mi to vysvetlil. 2 anovulacne cykly cca za rok nemusia hned byt problem. Staci stres, zmena prostredia, prekonana choroba, atd. a cyklus moze zahaprovat. To suvsak bezne sucasti zivota. Netreba byt hned prehnane uzkostlivy.
@odpovedam : Nie je normálne mať anovulacny cyklus , je to anomalia a ma to svoju príčinu.
Pokial nemas ine problemy, tak staci lekarovi zavolat. Ak mas podozrenie, ze si tehotna, tak k lekarovi chod osobne. Ja som vyvolavacku odmietla, kedze problem som nemala ziaden. Telo nie je stroj a vyvolavacka su umele hormony, ktore maju vedlajsie ucinky. Osobne si radsej pockam, kym nepride dalsi menzes. Ale ako pisem, ak mas pocit, ze nieco nie je v poriadku, porad sa s lekarom.
Dobrý večer, meškali mi krámy dva týždne teraz v nedeľu som dostala krámy, ale úplne slabé ak to zhrniem dokopy ani neviem či som mala zhruba 1 deň....a inak mam taký slabohnedý výtok..môžem byť tehotná?
odpovedam
myslis teda ked som "mala" tie kramy ako pisem len tie dva dni a len ked som bola na wcku krvavý výtok,tak nemám ist k lekarovi a mám počkať či príde menzes na další mesiac?