Odhalene zubne krcky

xfg

je to zakrok na asi 15-20minut, dost krvi ale bezbolestne. akurat dnes som mal poslednu (tretiu) kontrolu po mesiaci od zakroku :-) len jedenie je v prvy tyzden problematicke s obvazom v ustach :-D

dan82

Odhalene zubne krcky sa daju riesit operacne. Je to vsak specializovany vykon a bezni zubari ho nevykonavaju. Je to precizny zakrok, ale len minimalne invazivny. Robi sa pri lokalnom umrtveni. Pacienti tvrdia, ze je to uplne bezbolestne aj tesne po zakroku. V Kosiciach sa robi v Mint Dental. www.mintdental.sk

Iggi

Ktorú elmex pastu používať na odhalené krčky, červenú alebo zelenú? Aké máte skúsenosti s ústnymi vodami elmex?

- mira

V prvom rade treba vylúčiť cukor, ktorý je príčinou zápalu ďasien. Škodia i nevhodné tuky a presoľovanie, strava príliš tvrdá, pečená a suchá.

hejka

Zubna pasta, Ustna voda od arche-drnona a zmenit stravu doplnit vyzivove doplnky. Taky stav som mala pred 15 rokmi. Dnes mam stav stabilizovany, vdaka zmeny v strave a doplnkom.

zdravezuby

Ja mam za sebou plastiku dasien. Stalo to cca 200 eur, plus inekcie na umrtvenie, a do mesiaca mi robili korunku aj fazety. No poviem vam to bola bolest, aku som este nikdy v zivote nezazila. Prve 3 dni doma, spala som v polosede, davala som si tam ladove obklady. Ani hovorit som nevedela. Mala som tam asi 8 stehov. Robili mi to na dolnych dasnach. No laicky povedane, narezali mi dasno vodorovne v dlzke asi 3-4 cm, pri korenoch zubov, potom si zobrali nieco ako dlato a povytahovali mi tie dasna na zuby. Znie to hrozne, ja viem. Mala som odhalene krcky a hrozilo, ze mi vypadnu za par rokov zuby. Bola som ochotna spravit cokolvek. Po 10 dnoch mi vybrali stehy. To uz bolelo minimalne. Zuby mam uz ok :-) Ale treba casto chodit na dentalnu hygienu a pouzivat elmex a paradontax pastu. Drzim palce!

elmexano

paradentoza a odhalenie zubnych krckov su dve uplne odlisne veci... takze ziadny stres...
riadit sa radami, ktore tu uz boli spomenute (mäkka zub.kefka, pasta elmex sensitiv je na to ako stvorena)a hotovo...

illaja

Mne zas zubar povedal,ze sa to da podstatne zlepsit technikou cistenia zubov:pouzivat iba makku zubnu kefku,cistit zuby kruhovymi pohybmi a nakoniec urobit v celej ustnej dutine niekolko krat take tahy zubnou kefkou od spodku dasien ku korenom zubov-akoby natiahnu spat tie "spadnute"dasna.Tato technika sa ma stat pravidlom a pri pravidelnosti-viditelne zlepsenie.(Ako zubnu pastu pouzivam Elmex sensitive).Pracujem na tom uz dlhsie a vidim,ze skutocne funguje.Odporucam.