Je to už dlhá doba, čo sme sa rozišli s priateľom po 4 rokoch vzťahu. Bolo to zo dňa na deň.... Po rozchode ešte často medzi nami niečo bolo. RAozchod som brala veľmi ťažko,nemohla som svpávať, jesť, nič, iba celý deň myslieť na neho.... Plánovali sme budúcnosť a zrazu sa mi vštko zrútilo ako domček z kariet. Bola som na neho až príliš dobrá, mal všetko čo som mu na očiach videla, chcela som aby bol dokonale šťastný, a vždy som bola aj tak zlá, výdy boli výčitky a hlavne takých vecí, ktoré ani nebli pravdivé. Aj som sa pri ňom dosť natrápila. V lete som ho nevidela 2 mesiace, keď som bola úplne na dne, objavil sa chlap mojich snov, strávili sme spolu nádherné chvíle, ale bohužiaľ pracuje v zahraničí a domov ani nechodí- cca raz za pol roka.... Pomohol mi dostať s az najhoršieho....Keď som ex nevidela počas tých 2 mesiacov, bolo to fajn, začala som sa z toho dostávať.... Aj keď dosť často sa ozýval, že iba tak sme popísali..... Keď som ho uvidela po tých 2 mesiacoch, dva dni som preplakala, bola som späť tam kde som bola pred letom, v slzavom údolí, s myšlienkou, že ho nedokážem stretávať 3x do týždňa. Študujem 5. rok na VŠ, čiže posledný, chodíme spolu do školy... Každý mi vraví, že psoledný rok to vydržím, ale ja mám poocit, že už to nezvládam:-( Stále ho milujem aj napriek všetkej bolesti, čo mi spôsobobil. Keď ho nevidím je mi fajn, dám sa ako-tak dokopy a keď ho zbadám som úplne v prdeli. Mám 24 rokov, pár vrások na tvári, pomaly rozmýšľam nad rodinou, keďže pôvodný plán bol hneď po promóciách mať dieťatko... :-( Veľa mužov má o mňa záujem,ale nedokážem byť s nikým.... Chcem sa zamilovať a zbaviť sa toho bremena:-( Včera som ho videla s ňou na plese... má novú o 7 rokov mladšiu, je to ešte dieťa (podľa môjho názoru a jej vyjadrovania).Tvárila som sa, že sa bavím ako nikdy, môj dobrý kamoš sa na mňa pri tanci lepil a vyzerali sme ako zaľúbenci. Vždy sme boli tak, že oni na nás videli a my na nich, bohužiaľ....Snažila som sa nepozerať, načo si ubližovať. Pred vyše mesiacom sa so mnou vyspal a už bol s ňou, ja som to nevedela a on sa bál, že to poviemjeho novej. Nikdy by som sa tak neponížila. Neviem ako sa z toho celého dostať von, keby ho nemusím mať na očiach všetko by bolo iné, ľahšie a možno by som už na neho aj zabudla, teda moje srdce by zabudlo. ale vidieť ho, je najhoršie, bohužiaľ nemám na výber, túto skutočnosť nezmením. Čo ma štve najviac, traja chlapi majú záujem,z toho jedného poznám dlhé roky, je to môj kamarát, ktorý by mi dal modré z neba, úplne ma zbožňuje... Ja sa neviem rozhýbať.... Asi to bude tým, že ho neľúbim. Už som zo seba zúfalá, chcem zabudnúť na bývalého, chcem ho prestať ľúbiť a trápiť sa. Neviem ako na to, občas mám poit, že som zrelá na psychiatriu. Niekedy nemám silu žiť... Bývalý nikdy nebude vedieť, čo je v mojom srdci, ani to ako mi ublížil, keby sa dajú cítiť city niekoho iného, bolo by to skvelé. Pred ním sa vždy tvárim, že ho mám na háku, že som sa cez to preniesla a doma plačem do vankúša. Stará krava a pripadám si niekedy ako pubertiačka, že takto sa trápim kôli jednému chlapovi..:-(
Nemôžem sa z toho dostať :-(
Adamko, len tu ide hlavne o to, ze ja s az toho chcem dostat, ale ako sa mam z toho dostat, ked ho vidim 3x do tyzdna 12 hodin? To uz ci spolu prehodime 2-3 vety je uplne jedno, ked ho mam na ociach. Mne ide skor o to,ako sa z toho dostat aj ked ho mam na ociach a nevracat sa spät do minulosti. Som hrdinka ked ho nevidim par dni, poviem si, ze kaslem na neho,ale vzdy ked ho zbadam som tam kde som bola,aj bez komunikacie. Co mi poradis na to?
Adamko, spravne uvazujes...len to zabudanie je tazke...pretazke...
Samozrejme, ze nemysliet na neho. Komunikaciou s nim si iba jatris ranu. Aky to ma vyznam s nim komunikovat ? Skoncilo sa to a nikam to nevedie.
Uvediem priklad na ilustraciu. S predchadzajucou priatelkou som sa rozisiel vo velmi dobrom, pretoze mala rodinne problemy, dost zavazne a nemala chut vtedy riesit este vztah. Nemozem na nu povedat kriveho slova a rozisli sme sa ako priatelia. Raz za rok jej poslem pozdrav emailom na narodeniny, lebo ich mame v rovnaky den. Ked ju uvidim na ulici, pozdravim ju. Zo zaciatku som s nou prehodil par slov, ale posledne uz ani to. To proste nema vyznam, kapitola sa uzavrela, list sa obratil. A to nehovorim, keby sme sa rozisli v zlom, ze by za tym bola nevera, ci iny clovek - tak to by som nemal absolutne ziaden dovod, povedat vobec ani dobry den...
Zistila si, ze to nefunguje a potrebujes ist dalej. Vyhrabat sa z bahna a nie sa donho este vracat spat.
Postupne na neho aj tak zabudnes. Chce to cas. Otazka, je - ci sa s tym chces vysporiadat rychlo, alebo si bahnit v svojom ziale, ked jedine Ty sama si tym ublizujes.
AdamKrt, my sme sa spolu vyspali iba raz, a ja som nevedela, ze uz ma ju, vtedy to bolo medzi nimi cerstve. Inak by sa to nestalo urcite. Je jasne, ze by mi vadilo keby ma v posteli inu okrem mna. (ale kedze som to nevdela, ze ma inu, tak mi nemalo co vadit)My spolu nespavame dalej a urcite sa nenecham vyuzivat na obcasny sex. Ono zase je ine co tu pisem-ako to citim a je ine ako sa spravam pred nim, je to obrovsky rozdiel. To ze sme spolu spali, teraz pisem z mojej strany bola chyba,ale stalo sa, bohuzial aj ja som len clovek.... S niektorymi vecami mas pravdu, ze je vychcanec, ono je skoda, ze sa to tu neda opisat tak aby si kazdy dokazal vytvorit obraz nezaujato, ja nechcem ani na neho utocit, ale ani ho obranovat. Snazim sa ludi nesudit a nepozerat sa na veci ciernobielo, kedze svet je farebny. No kazdopadne viem, ze sa chcem z toho dostat, zmenila som sposob svojho zivota o 180 stupnov a vsetko je uplne fajn, kym ho neuvidim. Mam ho dostrelit a nikdy viac nevidiet a tym vyriesit svoj problem?
Vobec by nebolo blbe s nim nekomunikovat. Pretoze si sa s nim vyspala, on ma dojem, ze Ta budem vyuzivat na obcasny sex. To, ze to Teba rozhodi, ho trapit nebude. Ze podvadza terajsiu priatelku s Tebou, to nevies, ci nepodvadzal aj Teba a je divne, ze Ti vobec nevadi, ze spi s inou a zaroven spal aj s Tebou a ktovie s kym este. Sama si povedala, ako sa vyfarbil, preco nasledoval rozchod. Je to proste pekny vychcanec, ktory si je isty, ze si donho zblaznena a patricne to vyuziva.
Nekomunikovat a uplne ignorovat je asi to najlepsie. Vsak da sa to aj sposobom, ze mu povies ahoj, ked idete okolo seba a koniec. Nic viac. Inak, Ta to bude deptat neustale a bude sa to zhorsovat...
ešte to by som k tomu dodala, keďže je z iného mesta a nebola by situácia, že sa musíme vídavať, tak by som s ním určite nekomunikovala, nebol by dôvod...Myslím tým takú komunikáciu ako je teraz. Lebo teraz aj bez tej komunikácie, minimálne tým vizuálnym kontaktom sa to naťahuje. A to ma štve. Keby môžem zvolím si možnosť nikdy vaic ho nevideť a mať svätý pokoj.
ramirka, AdamKrt čo sa týka tej komunikácie, ja zastávanm ten názor, že je blbosť po rozchode sa tváriť, že toho druhého nepoznám, prípadne úplne prestať komunikovať. Ako keď sa on ozve,napríklad že mi volá, tak telefóny mu nezdvíham, keď mi pošle sms, odpisujem podľa toho o čo ide... A na nete? Keď napíše čo robím, väčšinou odpíšem neskôr, lebo net mi beží celý deň aj keď nei som pri pc. Chladná som k nemu dosť odkedy viem že má "priateľku" nevediem s ním nejaké debaty, snažím sa s ním komunikovať iba o škole. A nekomunikovať s anedá, mám u nich vo firme diplomovku, takže je to nemožné. Tiež by to bolo hlúpe byť s ním 12 hodín v jednej miestnosti a vôbec ani slovo neprehodiť.
jasne ze nikto netvrdi aby bol krasavec:)) myslela som to tak aby sa tebe pacil ako si napisala pritahoval ta...atd..
AdamKrt, neviem ci je normalny, na to ti neodpoviem:-) Tak ako myslím, že v jeho veku mnohí majú frajerky 17tky. Možno má niečo čo ja nemám:-) netuším. Mne sa nad ním dvíha žalúdok a vrie krv v žilách za veľa vecí. Zase, možno to tu vyznieva, že mám predstavy o láske a o živote ako z rozrpávky, to nie, vidím realitu:-))) Ja viem aký je,poznám ho veľmi dobre, sama sebe hovorím, ako po všetkom k nemu môžem niečo cítiť a som nasratá na seba, že som hlúpa,lebo som.... A čo sa týka toho vzhľadu, chlapov si podľa vzhľadu nevyberám, je mi jedno ako kto vyzerá, musí ma priťahovať celkovo, s krásavcom bez rozumu si nemám čo povedať. :-) A tí, čo majú momentálne o mňa záujem, všetkých poznám už niekoľko rokov, takže poznám ich dobre ale bohužiaľ všetci sú iba kamaráti, nič viac. Ja som si svoje dvierka na srdci pred nikým nezatvorila, budem rada, ak príde niekto, kto ma urobí šťastnou, nebránim sa ničomu. Práve naopak bola by som rada, aj keď musím uznať, že aktívne nehľadám nikoho, aj napriek tomu, že za posledných pár mesiacov som spoznala x nových ľudí.
Prave jeho uplna ignoracia, vymazanie z telefonu, z roznych adresarov, kontaktov - by bola asi na mieste. Pretoze cim viac sa to natahuje, tym viac sa jatria stare rany. Ved naco je s niekym, kto sklamal a ublizil vobec udrzovat co i len nejaky vztah na urovni komunikaciu ? To nema absolutne ziaden vyznam.