Dobry den, priatelovi vyberali osmicku zub a dostal injekciu, uz druhu osmicku mu na chirurgickej stomatologii davali von, ale zajtra bude tyzden, od kedy ma strpnutu cast pery a okolie, bol aj u zubara, vraj sa to strati a ze to moze trvat aj sest tyzdnov, ale velmi ho to znervoznuje, neviete dakto poradit??? Ci neexistuje daco, co tomu pomoze? Dufam, ze to nebude mat navzdy : (( dakujem
stŕpnutá pera
Ja mám strpnuté pery už skoro tri roky, sú suché a pália ma. Doterajšia liečba neúspešná. Poradí mi niekto?
ja to mam uz 10 roku tak a neda sa mi s tym zit :(((
ja som mala tiez raz strpnutu peru. nie zo zubara ale to je jedno. zmizlo to. tyzden aj daco to tusim trvalo, presne si to nepamätam, asi to bol pricviknuty nejaky nerv mozno. a tiez som sa hrozne bala ze mi to ostane navzdy, este ma aj strasili, ze mi zacne ovisat kutik :)
Milá Kolinia, mala som podobný prípad ako Tvoj priateľ- pred rokom a pol mi tiež vyberali osmičku a spodná pera nie a nie odtŕpnuť , samozrejme že som bola u zubárky , tá mi dal vitamín A a D ale môžem Ti povedať, že mne to odtŕpnutie prechádzalo veľmi pomaly, možno aj 6 mesiacov, a peru mám doteraz mierne stŕpnutú. takže ja by som poradila len poriadneho doktora -zubára,neurológa čím skôr.
strpnutie pery urcite netrva 6 tyzdnov,za par dni bude ok,to je normalna vec,mal som to aj ja a vyzeral som ako po porazke,hlavne vyplachovat sackovym harmancekom a nejest mliecne vyrobky par dni