može byť problem so zapachom z ust spojení s tým,že mam helikobaktera?
Zapach z ust z helikobaktera?
Zapach z ust je alebo z mikrobov v ustach(odporucam pouzivat ustne probiotika/oral probiotics) alebo zo zaludka pri zlom traveni (hnitie, pre nedostatok kyselin) alebo aj z helikobaktera, ktory produkuje cpavok/amoniak, cim sa da zistit pri dychovom teste.
tiez sa akurat liecim na helicokabtera a tiez mi to nepreslo a o 2 tyzdne idem na kontrolu.
tiez som mal problem so zapachom, hlavne ked som bral lieky proti produkcii zaludocnych kyselin. ale odkedy som ich prestal brat a uzivam probiotika+traviace enzymy, tak problem so zapachom zmizol.
podla mna moze byt zapach sposobeny aj tym, ze si pravdepodobne tiez brala lieky na znizenie tvorby zaludocnych kyselin. ich ucinok je dlhodobejsi(aj po dobrati), takze strava ti v crevach hnije a kvasi, nakolko zaludok je utlmeny a to moze byt pricina.
ps: za chvilu sa tu urvite objavi nejaky majitel eshopu a bude ti chvalit mastichu do nebies. pozor na nich.
Ahoj Zara,pre niektoré kmene je zápach z úst charakteristický. Často sa stáva, že antibiotiká na helikobaktera nezaberú. Odporúčam zistiť prítomnosť helikobaktera v tele spoľahlivým domácim testom zo stolice. Takýto test nájdeš napríklad v internetovom obchode mastichaterapia.sk .
jem pravidelne normalne a problem s mandlami ani s ustnou dutinou nemam,ale ako som brala tie ATB na helikobaktera,tak mi problem so zapachom zmizol a po dobrati za par dni sa to vratilo,tak si myslim,že ho nemam asi vylieceny
alebo mozes mat problem este v ustnej dutine, mozno chrup, mandle, hrtan...
Môžeš mať problém aj s tým, že neješ. Keď je žalúdok úple prázdny, tak zvykne zapáchať s úst.
posuvam
aj ,ale ci nemas reflux pazeraka treeba zistit